Peste 700 de conducători auto sancționați pentru viteză excesivă

În săptămâna trecută, peste 700 de conducători auto au fost sancționați pentru viteză excesivă. Polițiștii recomandă prudență în trafic și respectarea regulilor de circulație, pentru a evita implicarea în accidente.     

În perioada 21 – 27 martie 2022, poliţiştii din structurile de poliţie rutieră din judeţul Alba, sprijiniţi de poliţiştii de ordine publică, au desfășurat activități în cadrul acţiunii Roadpol Speed, în scopul prevenirii accidentelor rutiere care se produc din cauza vitezei excesive sau neadaptate la condițiile de trafic.

În cadrul acţiunii, au fost verificate 1.256 de autovehicule și au fost aplicate 707  sancțiuni contravenţionale, pentru depăşirea limitei legale de viteză. Față de 11 dintre conducătorii auto sancționați pentru viteză, a fost luată măsura complementară a suspendării permisului de conducere, în 8 cazuri fiind constatată depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră, iar în 3 cazuri cu peste 70 de kilometri/oră. În cele 3 cazuri, în care viteza a fost depășită cu peste 70 de kilometri/oră, față de conducătorii auto a fost luată și măsura complementară a suspendări, pe loc, a permisului de conducere, pentru o perioadă de 120 de zile, fără a avea posibilitatea să participe la examinare, în vederea reducerii perioadei de suspendare.

Stimați conducători auto, cu cât viteza este mai mare, cu atât forțele implicate într-un accident rutier și implicit cele care acționează asupra corpului uman sunt mai mari, iar șansele de supraviețuire sau de recuperare scad și ele.

Conduceți prudent și respectați regimul legal de viteză! Cel mai important este să ajungeți cu bine la destinație!

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile