Peste 60 de polițiști și jandarmi au fost prezenți, ieri, pe străzile din Alba

Ieri, 12 august 2023, polițiștii și jandarmii din județul Alba au continuat acțiunile, în sistem integrat, pentru combaterea faptelor de natură penală și contravențională și pentru prevenirea incidentelor care ar putea afecta liniștea cetățenilor din județ.

În cadrul activităților desfășurate, au fost legitimate 367 de persoane și au fost verificate 232 de autovehicule.

Au fost constatate 70 de abateri de natură contravențională, majoritatea la normele legale privind circulația pe drumurile publice, care au fost sancționate cu amenzi în valoare totală de 16.885 lei. Au fost retrase două certificate de înmatriculare și au fost reținute 5 permise de conducere din care unul pentru conducere sub influența alcoolului și două pentru depășirea limitei legale de viteză cu peste 50 de kilometri/oră.

Au fost efectuate 182 de testări privind consumul de alcool și droguri, iar polițiștii au constatat o infracțiune.

A fost depistată o persoană urmărită la nivel național.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, care a avut loc ieri, 12 august, pe raza municipiului Alba Iulia și a localităților rurale arondate, au fost organizate 9 filtre rutiere. Polițiștii au testat 146 de conducători auto privind consumul de alcool sau droguri și au constata 42 de abateri de natură contravențională, 30 dintre acestea la normele legale privind circulația pe drumurile publice.

La acțiune au luat parte 60 de polițiști și jandarmi.

Aceasta a avut și o componentă informativ- preventivă la care au luat parte și reprezentați ai Centrului Regional de Evaluare și Prevenire Antidrog Alba Iulia.

Conducătorii auto au fost conștientizați în legătură cu riscurile reprezentate de conducerea autovehiculelor sub influența alcoolului sau a drogurilor și au fost informați în legătură cu modificările legislative recente, care se referă la faptul că persoanele care conducând fără drept, sub influența alcoolului sau a substanțelor psihoactive, provoacă accidente rutiere, soldate cu decesul vreunei persoane, vor fi condamnate cu executarea pedepsei. Deci, în cazul acestora nu este posibil ca instanța de judecată să  dispună suspendarea executării pedepsei.

La  art. 91 din Legea nr. 286/2009 – Codul Penal, a fost introdus aliniatul 3 ind. 1, potrivit căruia „nu se poate dispune suspendarea executării pedepsei sub supraveghere în cazul infracțiunilor prevăzute la art.192, alin. 2 și 3, dacă acestea au fost săvârșite în condițiile art. 335 sau art. 336”.a

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile