Percheziții la persoane bănuite de trafic de droguri

La data de 14 noiembrie 2023, polițiștii Brigăzii de Combatere a Criminalității Organizate Alba Iulia, împreună cu procurorii D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, au efectuat 8 percheziții domiciliare, în județul Alba, la persoane bănuite de trafic de droguri de mare risc.

S-a reținut că, în perioada 2022-2023, bănuiții ar fi comercializat droguri de risc și de mare risc, precum și substanțe psihoactive (canabis, 3-CMC, cunoscut drept cristal, 2-MMC), cu sume cuprinse între 50 și 700 lei, către consumatori, inclusiv minori cu vârste între 13 și 17 ani, din municipiul Alba Iulia și localitățile învecinate.

În urma perchezițiilor, au fost descoperite și ridicate 20 de grame de substanță cristalină, despre care există suspiciunea că ar fi drog de mare risc, 10 grame de masă vegetală, trei cântare electronice, 7 telefoane mobile, trei dispozitive de mărunțit, alte articole care ar fi fost folosite la porționare, ambalare și consum, precum și 200 de euro.

Totodată, alte 26 de persoane au fost audiate, în calitate de martor.

Persoanele bănuite au fost conduse la sediul D.I.I.C.O.T. – Serviciul Teritorial Alba Iulia, unde au fost audiate, iar față de trei dintre acestea, a fost luată măsura reținerii, pentru 24 de ore.

În cursul zilei de astăzi, 15 noiembrie a.c., judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Tribunalului Alba, a dispus arestarea preventivă a trei persoane bănuite, pentru 30 de zile.

Suportul de specialitate a fost asigurat de Direcția Operațiuni Speciale din Poliția Română.

Acțiunea a beneficiat de sprijinul polițiștilor Serviciului pentru Acțiuni Speciale și ai Poliției Municipiului Alba Iulia din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, precum și al jandarmilor din cadrul Grupării de Jandarmi Mobile „Regele Ferdinand I” Târgu Mureș.

Precizăm faptul că, pe parcursul întregului proces penal, persoanele bănuite beneficiază de drepturile și garanțiile procesuale, prevăzute de Codul de Procedură Penală precum și de prezumția de nevinovăție.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile