Percheziții într-un dosar penal ce vizează infracțiunea de contrabandă de țigări

Procurori din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba, împreună cu poliţişti din cadrul Inspectoratului de Poliţie Judeţean Alba – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice, au efectuat, în cursul zilei de 04.07.2024, două percheziţii domiciliare în judeţul Alba, în cadrul unui dosar penal ce vizează comiterea infracţiunii de contrabandă asimilată, prevăzută de dispoziţiile art. 270 alin. 3 din Legea nr. 86/2006.

În fapt, din cercetările efectuate în cauză, a rezultat că, în perioada 07.06 – 04.07.2024, un inculpat în vârstă de 63 de ani, pensionar, a deţinut la locuinţa sa din oraşul Ocna Mureş, judeţul Alba, cantitatea totală de 38.720 ţigarete fără marcaj fiscal, provenite din contrabandă. Cu ocazia percheziţiei efectuate la data de 04.07.2024, la locuinţa acestuia au fost identificate 27.500 astfel de ţigarete, după ce, în urma unei percheziţii domiciliare anterioare, au fost găsite 11.220 ţigarete.

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Tribunalul Alba a pus în mişcare acţiunea penală faţă de inculpat, iar la data de 04.07.2024, a luat faţă de acesta măsura preventivă a controlului judiciar pe o durată de 60 de zile.

Procurorul continuă cercetările în cauză, pentru lămurirea tuturor împrejurărilor de fapt şi de drept, în vederea stabilirii răspunderii penale.

Precizăm că aceste activități sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului şi prevenirea săvârşii unor alte infracţiuni, iar aceste acte şi măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situaţie să înfrângă principiul prezumţiei de nevinovăţie.
Parchetul de pe lângă Tribunalul Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile