Patronatul IMM Alba vine în sprijinul companiilor care vor să acceseze fonduri europene

Fondurile europene au fost și sunt în continuare o sursă de sprijin extrem de importantă pentru mediul de afaceri, cu atât mai mult cu cât situația economică actuală este una precară și asistăm la fluctuații dese ale piețelor, cauzate de diferite evenimente globale, mai mult sau mai puțin previzibile, la care companiile mici și mijlocii reacționează cel mai rapid și sunt cel mai expuse.

În ultima perioadă, din ce în ce mai mulți antreprenori ne-au solicitat sprijin în legătură cu problemele întâlnite în procesul de accesare a diferitelor linii de finanțare, în ciuda faptului că proiectele implementate cu bani europeni sunt, sau ar trebui să fie, în baza experienței acumulate, o normalitate. De cele mai multe ori, aceste probleme țin de legătura cu diverși consultanți, de contracte neonorate și clauze contractuale nerespectate, de neconcordanța dintre promisiunile inițiale și realitate. Oricât de neplăcut ar fi, aceste probleme există.

Numărul mare de oportunități în materie de accesat fonduri europene a atras după sine și o cerere crescută din partea antreprenorilor. Această cerere, la rândul ei, a dus la o creștere a ofertei serviciilor de consultanță. Din păcate, un număr tot mai mare de firme care oferă consultanță nu înseamnă, implicit, și o calitate crescută a acestor servicii. Există, din ce ne-au relatat diverși antreprenori, tot mai multe firme neserioase, interesate să aibă cât mai mulți clienți inițiali și nu cât mai multe proiecte câștigate și implementate.

Având în vedere că, în perioada următoare, se vor lansa multe apeluri de proiecte iar căutarea de consultanți se va amplifica, Patronatul IMM-urilor Alba vine în sprjinul antreprenorilor cu o serie de servicii gratuite:

  • Consultanța primară, privind eligibilitatea firmei dumneavoastră pe un anumit program. Consultanții noștri vor verifica condițiile programului și documentele firmei dumneavoastră și vă vor spune deschis dacă sunteți sau nu eligibili.
  • Dacă nu aveți un consultant, vă putem recomanda una dintre firmele de consultanță pe care le cunoaștem ca fiind de încredere și cu care membrii noștri au avut o colaborare foarte bună, documentată și cu o rată de succes dovedită.
  • Dacă ați găsit deja un consultant cu care sunteți pe cale să încheiați un contract de consultanță, vă putem de asemenea sprijini, cu ajutorul juriștilor noștri, să identificați legalitatea și/sau corectitudinea contractului în cauză.

Știm cât este de greu pentru antreprenori în situația economică actuală. Știm cât de puțin ajutor primesc companiile mici și mijlocii. Știm că mulți dintre dumneavoastră privesc aceste finanțări europene ca pe o vestă de salvare. Da, poate să fie sau poate să nu fie. Depinde de foarte mulți factori. Consultanța este o activitate care necesită colaborare și respect, atât din partea consultantului, cât și din partea potențialului beneficiar al activității, cu atât mai mult cu cât cele mai multe linii de finanțare nu oferă o a doua șansă, astfel că un proiect este câștigat sau pierdut definitiv.

Nu ezitați să ne contactați și vă vom sprijini cu tot ce putem.

Patronatul IMM-urilor Alba

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile