Partidul Social Democrat crește pensiile celor 87.000 de seniori din județul Alba!

Partidul Social Democrat crește pensiile tuturor seniorilor din România în anul 2024. Prima majorare va avea loc la 1 ianuarie, ca urmare a creșterii punctului de pensie. Astfel, pensiile celor 87.000 de seniori din județul Alba vor crește cu 13,8%. Punctul de pensie va fi majorat de la 1.785 lei la 2.032 lei. A doua majorare a pensiilor va avea loc la 1 septembrie, prin eliminarea inechităților și recalcularea tuturor pensiilor. La această dată, majoritatea pensiilor vor crește semnificativ și nici o pensie nu va scădea. Scopul este de a elimina nedreptățile dintre pensionarii care s-au pensionat în baza unor legi diferite. Dacă rezultatul recalculării este mai mic decât valoarea pensiei în plată, se va aplica principiul pensiei mai favorabile.

PSD face dreptate pentru pensionari

Legea pensiilor inițiată de PSD are ca scop aducerea dreptății pentru pensionari. Aceasta asigură o creștere continuă și sustenabilă a pensiilor, făcând imposibilă înghețarea acestora de către guvernele viitoare. Legea prevede un mecanism de creștere anuală a pensiilor, bazat pe rata medie anuală a inflației și creșterea reală a salariului mediu. Astfel, pensiile vor crește cu 100% din rata medie anuală a inflației și cu 50% din creșterea reală a salariului mediu.

Aceste lucruri se întâmplă după ce  PSD a finalizat cu succes negocierea cu Comisia Europeană și a evitat pragul de 9,4% din PIB, pentru cheltuielile cu pensiile. Acest prag a fost impus aberant de fostul guvern de dreapta. Acest prag ar fi putut îngheța  punctul de pensie până în 2070. La acest rezultat a contribuit și coordonatorul județean al PSD Alba, europarlamentarul Victor Negrescu. Victor Negrescu a participat activ, alături de premierul României, Marcel Ciolacu și ceilalți colegi social-democrați, la negocierile privind modificarea Planului Național de Redresare și Reziliență (PNRR), purtate cu experții Comisiei Europene și Băncii Mondiale. Aceste două importante organisme internaționale au confirmat că noua lege este sustenabilă și va aduce stabilitate sistemului de pensii.

PSD recompensează munca, stimulează continuarea studiilor și sprijină natalitatea 

Legea inițiată de PSD recompensează munca depusă, stimulează continuarea studiilor la nivel universitar și sprijină natalitatea. Actul normativ prevede acordarea de puncte suplimentare pentru vechime, recompensând astfel persoanele care au contribuit mai mult la bugetul de pensii. Perioada studiilor universitare este luată în considerare la stabilirea pensiei, iar vârsta de pensionare a femeilor care au copii scade în funcție de numărul acestora.

Exemplul concret prin care PSD crește pensiile

Prin acordarea de puncte suplimentare pentru vechime și contributivitate, noua lege a pensiilor recompensează munca depusă. Persoanele care au muncit mai mult vor beneficia de o creștere mai mare a pensiei. Să luăm exemplul a doi ingineri, pensionați în baza legii 19/2000. Ambii au lucrat 33 de ani, având stagiul complet de cotizare (stagiul complet de cotizare pentru femeie, în acest caz, e de 30 de ani, iar pentru bărbat este de 32 de ani și 9 luni). Ambii au 42,25 puncte în plată. Cu toate acestea, în prezent, femeia are o pensie de 2.514 de lei, iar bărbatul – 2.303 de lei. De la 1 ianuarie, în urma creșterii cu 13,8%, femeia va avea o pensie de 2.861 de lei, iar bărbatul va avea o pensie de 2.621 de lei. De la 1 septembrie, potrivit noii legi a pensiilor, care oferă puncte de stabilitate celor care au lucrat mai mult, ambii vor avea 47 de puncte în plată, ceea ce va face ca ambii să aibă o pensie de 3.807 de lei. Ambii vor beneficia de puncte de stabilitate care se acordă suplimentar pentru perioada mai lungă de 25 de ani vechime și amândoi vor beneficia de puncte necontributive pentru anii de facultate.

Partidul Social Democrat are grijă de părinții și bunicii noștri – de cei care au construit România de astăzi! 

Într-un efort de a îmbunătăți nivelul de trai al pensionarilor, PSD a găsit fonduri pentru creșterea pensiilor de două ori în anul 2024. PSD a decis să majoreze pensiile în ciuda opoziției celorlalte partide de dreapta, care nu susțin această inițiativă. De altfel, în ultimii ani, pensiile au crescut mai ales în perioada guvernărilor social-democrate.

Comunicatul de presă

Organizația județeană a PSD Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile