Parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia a organizat o minunată seară de colinde, continuând o frumoasă tradiție

Luni, 19 decembrie 2022, cu binecuvântarea Înaltpreasfințitului Părinte Irineu, Arhiepiscop al Alba Iuliei, parohia Platoul Romanilor din Alba Iulia a organizat o minunată seară de colinde. Continuând o frumoasă tradiție, organizatorul evenimentului a vrut să ofere un dar de suflet credincioșilor din parohie, cu prilejul marelui Praznic al Nașterii Domnului.

În deschiderea evenimentului prezentat de către doamna Dorina Giurgiu, coordonatorul cercului pedagogic pe disciplina Religie Ortodoxă din Alba Iulia, și în urma cuvântului rostit de către părintele inspector Petrișor Muntean și prof. Laura Popa, Inspector școlar pentru disciplina Religie în județul Alba, vestea Nașterii Domnului a fost adusă de grupurile de colindători formate din elevii Școlii Gimnaziale „Decebal” din Cricău și ai Școlii Gimnaziale „Ion Breazu” din Mihalț, coordonați de către prof. Anca Știop; elevii Școlii Gimnaziale „Iuliu Maniu” din Vințu de Jos, coordonați de către prof. Iuliana Negrea și prof. Nicolae Ionașcu; elevii Seminarului Teologie Ortodox „Sfântul Simion Ștefan” din Alba Iulia, coordonați de către prof. Monica Opriș; elevii Liceului de Arte „Regina Maria”, coordonați de către prof. Teodora Zărnescu Craiu și prof. Mihaela Berețki, și elevii Liceului Teoretic Teiuș, coordonați de către prof. Vasile-Lucian Gan.

Colindele străbune interpretate cu multă dăruire și bucurie, precum și frumusețea portului popular autentic, au transmis o emoție profundă în sufletele credincioșilor prezenți la acest eveniment. Slavă lui Dumnezeu pentru toate! A transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

 

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile