Părintele Trifan Mititean, slujitor la Altarul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil”, a trecut la Domnul

Vrednicul de pomenire părinte Trifan Mititean, slujitor la Altarul bisericii „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sărmășel, protopopiatul Luduș, între anii 1984-2012, a trecut la Domnul în cursul zilei de joi, 9 februarie 2023. Slujba înmormântării va avea loc duminică, 12 februarie a.c., de la ora 14.30, la biserica „Sfinții Arhangheli Mihail și Gavriil” din Sărmășel.

*

Părinte Trifan Mititean s-a născut în data de 20 august 1942, în satul Sântioana, comuna Mărişel, judeţul Bistriţa-Năsăud, într-o familie de vrednici creștini și gospodari, care i-au insuflat de mic dragostea de Dumnezeu și de Biserică. După absolvirea școlii primare în satul natal, a urmat studiile liceale și universitare la Seminarul Teologic Ortodox din Cluj-Napoca și la Facultatea de Teologie Ortodoxă din Cluj-Napoca. În anul 1966, s-a căsătorit cu tânăra Livia Culda, Dumnezeu binecuvântând căsnicia lor cu doi băieți.

După ce a primit Taina Sfintei Preoții, a slujit timp de șase ani în parohia Stâna de Mureş, judeţul Alba, după care a plecat spre inima Țării de Piatră a Munților Apuseni, în localitatea Poiana Sohodol. Aici și-a dedicat activitatea atât pentru propovăduirea cuvântului Evangheliei, cât și pentru restaurarea și înfrumusețarea bisericii parohiale.

Din anul 1984, s-a stabilit în satul Sărmășel, din mănoasa și binecuvântata Câmpie a Transilvaniei, loc în care a slujit cu multă râvnă, smerenie și înțelepciune până în anul 2012, când a venit vremea pensionării. În ciuda unei neputințe fizice, a continuat să slujească atât în parohia Sărmășel, cât și în comunitățile învecinate.

La data de 9 februarie 2023, părintele Trifan Mititean a trecut în veșnicie, la vârsta de 81 de ani, lăsând în urmă o familie binecuvântată, precum și o activitate pastoral-misionară deosebită, consacrată întru totul slujirii lui Hristos și semenilor.

Dumnezeu să-l odihnească cu drepții întru Împărăția Sa! Veșnica lui pomenire din neam în neam.
Dorin Grama

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile