Parchet Judecătoria AIUD – arestare preventivă – violuri repetate, agresiune sexuală, violență în familie, rele tratamente aplicate minorului

Procurorul din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud a dispus, la data de 21.09.2023, punerea în mișcare a acțiunii penale față de un inculpat de sex masculin, aflat în stare de reținere, pentru săvârșirea infracțiunilor de viol, prev. de art. 218 alin. (1), (2), (3) lit. a), b), c) şi alin. (31) din C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) C.pen., agresiune sexuală, prev. de art. 219 alin.(1), (2) lit. a), b), c) şi alin. (21) din C.pen., cu aplic. art. 35 alin. (1) din C.pen., violență în familie, prev. de art. 199 alin. (1) rap. la art. 193 alin. (1) din C.pen. şi rele tratamente aplicate minorului, prev. de art. 197 C.pen., toate cu aplic. art. 38 alin. (1) din C.pen.

Din actele de urmărire penală efectuate în cauză, a reieșit că există probe din care
rezultă bănuiala rezonabilă că:
– în intervalul 2019 – mai 2023, profitând de imposibilitatea victimei minore de a-și exprima voința (dată fiind vârsta – 9 ani la acea dată, și relațiile asemănătoare acelora dintre părinți și copii), inculpatul a adoptat o atitudine deviant sexuală în relația cu persoana vătămată minoră, în prezent în vârstă de 13 ani, fiica soţiei sale dintr-o altă căsătorie, atât în locuinţa
comună de pe raza mun. Aiud, jud. Alba (până în martie 2020) cât şi în locuința comună din Ocna Mureş, jud. Alba (ulterior lunii martie 2020), sens în care a abuzat-o sexual pe minoră, în mod periodic, atât prin comiterea unor acte de natură sexuală, cât și acte de penetrare vaginală, toate acestea în scopul obținerii unor satisfacții de ordin sexual.

– în urmă cu aproximativ două luni a.c., inculpatul a exercitat violenţe fizice asupra minorei, lovind-o în mod repetat în zona capului cu un telefon mobil,
– în intervalul 2019 – mai 2023, inculpatul a adoptat o atitudine deviant sexuală în relația cu persoana vătămată minoră, fiica soţiei sale, în prezent în vârstă de 13 ani, sens în care a abuzat-o sexual pe minoră, în mod periodic, profitând de starea victimei care, dată fiind vârsta și dependența față de agresor – în raport cu care stabilise relații asemănătoare acelora dintre părinți și copii, s-a aflat în imposibilitatea de a se apăra sau de a-și exprima voința, acțiuni care, având în vedere caracterul de continuitate, au pus în primejdie gravă dezvoltarea fizică și morală a minorei în ceea ce privește percepția acesteia asupra comportamentului sexual normal și vieții afective în general, suferind un puternic abuz sexual, emoţional şi fizic, timp de mai mulţi ani în propria familie.

La data de 21.09.2023, ca urmare a propunerii procurorului din cadrul Parchetului de pe lângă Judecătoria Aiud, judecătorul de drepturi și libertăți din cadrul Judecătoriei Aiud a dispus arestarea preventivă a inculpatului pentru o perioadă de 30 de zile.

Precizăm că punerea în mișcare a acțiunii penale și formularea propunerii de luare a măsurii arestării preventive sunt etape procesuale reglementate în Codul de procedură penală, având ca scop crearea cadrului procesual necesar pentru administrarea probatoriului și prevenirea săvârșirii unor alte infracțiuni, iar aceste acte și măsuri de urmărire penală nu pot în nicio situație să înfrângă principiul prezumției de nevinovăție.

PARCHETUL DE PE LÂNGĂ JUDECĂTORIA AIUD

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile