Pacienții spitalului Orășenesc Cugir pot beneficia gratuit de investigații paraclinice de imagistică medicală – radiografii și examene CT

Începând cu luna martie, pacienții spitalului Orășenesc Cugir pot beneficia gratuit de investigații paraclinice de imagistică medicală – radiografii și examene CT, pe baza biletului de trimitere de la medicul specialist, în limita bugetului alocat.

Investigațiile paraclinice – examenele de radiografie și CT se efectuează, la Spitalul Orășenesc Cugir, in urma unei programări prealabile, la numarul de telefon 0786334907, pe baza biletului de trimitere, emis de medicul specialist. Programările se fac în limita bugetului alocat de Casa Județeană de Asigurări de Sănătate, iar pacienții care nu se încadrează în limita bugetului vor fi programați în luna următoare.

Interpretarea examenelor de radiologie și imagistică medicală se va face de către radiologii Spitalului Orășenesc Cugir, în speță, medicul Văduva Valentin Doru, medic specialist încadrat în instituția noastră încă din anul 2020 și medicul Mohora Cristina, medic radiolog încadrat în instituție în luna martie, anul curent.

,,Serviciile de radiologie si imagistica medicala (ecografie generala, speciala si CT) reprezinta investigatii paraclinice de mare necesitate in stabilirea diagnosticului de certitudine, fara de care nu poate fi asigurata calitatea actului medical. Pana la venirea noului medic radiolog, activitatea medicala care necesita astfel de investigatii era mult ingreunata, datorită numărului foarte mare de solicitări. Incepand cu luna martie (a.c.), odată cu încadrarea dr. Mohora Cristina, acest inconvenient este inlaturat.

O dovada a adresabilitatii crescute il reprezinta numarul foarte mare de investigații, care se ridica, în primele 2 luni ale anului 2023, la peste 2000 de expuneri. Cooptarea unui al doilea medicul radiolog in grupul medicilor de la Cugir, a reprezentat o prioritate si o necesitate totodata, avand in vedere ca in cursul acestei luni, vom recepționa un aparat de înaltă performanță, RMN care va intra în dotarea Laboratorului de Radiologie si Imagistica Medicala, iar activitatea in cadrul acestui laborator este strict conditionata de prezenta medicului radiolog cu competențe speciale”, a declarat managerul institutiei, Florin Arion.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile