Orașul Cugir a obținut încă cinci contracte de finanțare prin PNRR. Proiecte și investiții în valoare de 33.800.000 lei

În cursul zilei de ieri au fost semnate cinci contracte de finanțare nerambursabilă între orașul Cugir și Ministerul Dezvoltării, Lucrărilor Publice și Administrației pentru realizarea unor investiții cu fonduri provenite din Programul Național de Redresare și Reziliență.

Potrivit primarului Adrian Teban, este vorba de proiecte în valoare de peste 33.800.000 lei (fără TVA) prin care administrația locală își propune să reabiliteze și să eficientizeze mai multe clădiri publice. „Majoritatea contractelor semnate astăzi vizează obiective ce aparțin infrastructurii învățământului local și vin ca o completare la cele 6 proiecte cu fonduri europene pe care le avem în momentul de față în implementare. Așadar, avem șansa ca prin PNRR să reabilităm și clădirile celorlalte instituții care nu au fost eligibile prin POR și astfel să avem o rețea școlară modernizată în totalitate.”

Potrivit edilului, trei dintre contractele semnate astăzi sunt destinate eficientizării Liceului Teoretic “David Prodan”, precum și valorificării clădirilor ce-i apartin, iar altul se referă la reabilitarea căminului din cadrul Colegiului Tehnic I.D. Lăzărescu.

Cele cinci proiecte finanțate prin PNRR vor fi implementate pe parcursul a 24-25 luni și sunt următoarele:

  • Creșterea eficienței energetice și gestionarea inteligentă a energiei în Liceul Teoretic “David
  • Dezvoltarea învățământului preuniversitar prin crearea unui campus multifuncțional la Liceului Teoretic ”David Prodan” Cugir (reabilitare corpul C5 – funcțiunea de atelier școală, corpul C6 -funcțiunea cămin elevi și corpul C7 – funcțiunea de cantină) – 11.234.979 lei
  • Reabilitare sală de gimnastică a Liceului Teoretic ”David Prodan”-1.205.698 lei
  • Reabilitare clădire cămin Colegiul “Ion D. Lăzărescu” Cugir- 5.729.032 lei
  • Reabilitare energetică a clădirilor Primăriei Cugir-5.612.074 lei.

Reamintim că primele contracte de finanțare prin PNRR ale orașului Cugir au fost semnate anul trecut și se referă la actualizarea PUG și PMUD Cugir în format GIS. A transmis Primăria Orașului Cugir.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile