“Îmi amintesc de un tătic cu o fetiță care au venit la consultul medical, extenuați după o lungă perioada de spitalizare. Tatăl fetiței ne-a mulțumit după consult pentru omenia și bunătatea cu care au fost tratați.
Am privit către doamnele doctor si am văzut cum li se luminează chipurile. Este despre bucuria de a face bine, iar eu fac asta de 11 ani la Centrul Maria Beatrice și nu exagerez cu nimic dacă spun că au trecut mii de copii prin mâinile mele și ale noastre! Copii născuți prematur, accidentați, paralizii cerebrale.
Citește și: Alina Diana Crăciun, de la înotător de performanță la magician pentru copii în centrul Maria Beatrice din Alba Iulia
Dr. Ionuț Moldovan este medicul cu care am pornit activitatea Centrului Maria Beatrice în 2012, el a dat tonul abordării consultului medical, un om delicat cu un caracter frumos.
Acum lucrează la Spitalul Județean Alba, dar colaborăm și păstrăm cu drag legătura.
Ulterior ni s-au alăturat doamnele doctor Diana Stoia-Dudaș și Carmen Samoilă, care fac împreună o echipă extraordinară pe cazuistica venită din întreaga țara. Colaborăm de ani buni și cu doamna Dr. Eva Pahonțiu, este o plăcere să fii în prezența ei, are acea distincție a profesiei de medic.
Citește și: Alina Petaca: Nu am știut dintotdeauna „ce vreau să fiu când sunt mare”. Centrul Maria Beatrice din Alba Iulia, „uzina” de fapte bune
Poate că aportul meu personal este acela de a fi creat un standard tehnic și comportamental de relaționare a cabinetului medical cu familia.
Consultul medical durează 30-40 de minute, iar întârzâierile sunt de 5, maxim 10 minute, asta dacă sunt. De altfel întreg Centrul funcționează ca un ceasornic, pe bază de sonerii care anunță intervalele de lucru și de transfer între terapii. Totul este programat, cu termene de finalizare, cu mesaje de atenționare, comisii de validare, cu secretariat intern pentru urmărire și implementare, cu ședințe zilnice pentru redefinirea soluțiilor în funcție de dinamica stării de sănătate a copilului.
Asta îmi place de fapt cel mai mult aici, îmi vin toate la îndemână, știu ce fac și fiecare știe ce are de făcut pe zona lui de activitate.
Vorba domnului Onac: “oamenilor nu le place disciplina, dar detestă lipsa ei”
Sunt Oana Rîza, asistent medical și împreună suntem o echipă fantastică, Echipa Maria Beatrice, care construim acum Un Altfel de Spital – Centrul Pediatric Național Maria Beatrice pentru Terapia și Monitorizarea Prematurului, victime ale accidentărilor și paralizie cerebrală copii”.
Intră pe https://mariabeatrice.ro , vezi ce facem și cum poți să ajuți!
[…] Citește și: Oana Rîzea, un altfel de asistent medical într-un altfel de spital, la Alba Iulia – Centrul Mari… […]