În timp ce la Lețcani, Iași, stă închis un spital covid, în țară se fac tot felul de improvizații sanitare, mutări nocturne de pacienți, transformarea unor unități spitalicești în spitale covid.

Improvizațiile spitalicești au dus la o nouă tragedie, de această dată la Institutul Național „Victor Babeș” din București. Luni, 12 aprilie, un tir dotat cu o secție A.T.I. pentru bolnavii covid a avut o avarie la instalația de oxigen.

Avaria a dus la decesul a trei pacienți, iar alți cinci au fost transferați de urgență (în jurul orei 18.00).

Incidentul de la Victor Babeș a fost anunțat cu trei ore întârziere, în seara zilei de 12 aprilie. Mai târziu, la ora 23.00, primierul Cîțu și Raed Arafat, coordonatorul Departamentului pentru Situații de Urgență, au avut o conferință de presă în care au prezentat câteva informații preliminare privind tragedia de la „Victor Babeș”.

Ministerul Sănătății a aflat destul de târziu de incident, după cum a precizat Raed Arafat.

„Ministerul Sănătăţii a fost informat, prin Centrul Operativ pentru Situaţii de Urgenţă, că trei pacienţi şi-au pierdut viaţa la Unitatea Mobilă de Terapie Intensivă, operaţionalizată sub coordonarea Departamentului pentru Situaţii de Urgenţă (Ministerul Afacerilor Interne), operată tehnic de Institutul Naţional „Victor Babeş”, precizează un comunicat al Ministerului Sănătății.

Ministerul Afacerilor Interne și Ministerul Sănătății au demarat anchete paralele privind tragedia de la „Victor Babeș”. (sursa foto: libertatea.ro)

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile