O nouă ediție a proiectului „RomânIA tradițională” la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Institutul de Lingvistică și Istorie Literară „Sextil Pușcariu” din Cluj-Napoca, care funcționează sub auspiciile Academiei Române și cu Liceul de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, organizează o nouă întâlnire cu cultura și feluritele ei moduri de manifestare, în cadrul proiectului denumit sugestiv 3.22 RomânIA tradițională și a proiectului 3.28 Expoziții tematice.

Marți, 19 decembrie 2023, iubitorii obiceiurilor de iarnă sunt așteptați de la ora 12:00 la sediul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba pentru a participa la o serie de evenimente ce urmăresc să aducă în atenția publică tradițiile, obiceiurile și creațiile specifice sărbătorilor de iarnă. Programul va debuta cu prezentarea expoziției de artă digitală a elevilor de la Liceul de Arte „Regina Maria”, coordonați de prof. Diana Maria Vasiu și prof. dr. Nadia Flaviana Albescu, urmată de conferința cu titlul: „Semnificații rituale ale sărbătorilor de iarnă”, susținută de cercetătoarea Cosmina Berindei  de la Institutul de Lingvistică și Istorie Literară „Sextil Pușcariu” din Cluj-Napoca. Conferința se va încheia cu prezentarea expoziției realizate cu cărți din colecția de carte tematică a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba. Și cum frumoasele datini ale sărbătorilor de iarnă trec de la o generație la alta prin grija profesorilor, toți cei prezenți vor fi colindați de grupul de colindători al Liceului de Arte „Regina Maria” din Alba Iulia, grup coordonat de prof. Teodora Craiu Zărnescu.

Activitatea face parte din programul 3 ANIMAȚIE CULTURALĂ, proiectul 3.22 RomânIA tradițională, și este parte componentă a Programului Managerial 2021-2024 al Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile