O biserică, o cetate nobiliară și 16 gospodării tradiționale din Alba, în consultare publică spre includere în rutele turistice/culturale și restaurare

Ministerul Investițiilor și Proiectelor Europene, în calitate de coordonator de reforme și investiții, lansează în consultare publică ghidul specific pentru apelul de proiecte aferent Investiției 1 – Promovarea celor 12 rute turistice/culturale, din cadrul Componentei 11 a Planului Național de Redresare și Reziliență al României

Perioada de consultare publică este de 10 zile calendaristice de la data publicării pe site-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene (până la 13 februarie 2023), iar perioada estimată de deschidere a apelului este 10.03.2023 – 20.03.2023, cererile de finanțare împreună cu documentele suport urmând a fi încărcate în platforma https://proiecte.pnrr.gov.ro. Alocarea totală pentru viitorul apel este de 49,91 milioane de euro cu TVA.

Vor putea depune cereri de finanțare în vederea restaurării obiectivele selectate în cadrul apelului 3, printre care și Biserica de lemn „Sf. Arhangheli” a fostei mănăstiri Cioara Săliștea, județul Alba, precum și obiectivele selectate anterior, printre care și Cetatea Nobiliară Colțești din Rimetea, precum câte și opt gospodării tradiționale din Rimetea și Roșia Montană.

Lista completă a obiectivelor selectate în cadrul apelului 3, care îndeplinesc criteriile necesare includerii în cadrul rutelor turistice / culturale, în vederea restaurării acestora poate fi consultată pe website-ul Ministerului Investițiilor și Proiectelor Europene. A transmis insituția.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile