Noi achiziții de cărți și publicații periodice la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba

Biblioteca publică este instituția care joacă un rol foarte important în comunităţile deservite, fiind principalul mijloc prin care se oferă servicii de informare şi documentare, sub diverse forme şi în contexte diferite, contribuind astfel la dezvoltarea personală a utilizatorilor, prin educaţia formală, prin educaţia pe tot parcursul vieţii, prin activităţile desfăşurate după încheierea orelor de şcoală, prin activităţi de petrecere a timpului liber sau prin acces la o gamă largă de informaţii. De aceea este vital ca biblioteca publică să aibă o politică coerentă de înnoire și diversificare a fondului de carte și de publicații periodice, în deplin acord cu nevoile comunității. Acestea sunt și obiectivele care stau la baza achiziției de cărți și periodice (ziare și reviste) la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, o bibliotecă publică ce deservește atât municipiul Alba Iulia, cât și pe toți cei interesați de colecțiile ei, din județul Alba. Achiziția se realizează de către compartimentul de achiziţie prin intermediul proiectului 1.1 Achiziție carte și periodice și se face în baza unei politici de achiziţie echilibrată, în concordanță cu cerințele cititorilor şi care să poată furniza o gamă cât mai largă de cunoştinţe, din toate domeniile de activitate.

Ținând cont de aceste obiective, Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba a achiziționat, până la această dată, peste 2.400 de volume, astfel: în trimestrul I al anului 2023, un număr de 895 de titluri de carte, cu un total de 1.220 de cărți achiziționate, atât pentru adulți cât și pentru copii, iar în trimestrul II, alte 913 titluri de carte, totalizând 1.212 exemplare.

La acestea se adaugă un număr de 8 abonamente la ziare și reviste și un număr de peste 300 de cărți și publicații periodice, primite prin intermediul donațiilor. Bugetul alocat în acest an pentru achiziția de carte a fost de 200.000 de lei, din care s-au cheltuit 95.455,53 de lei. Pentru abonamente anuale la ziare și reviste s-au alocat în acest an 5.402,96 lei.

„Având în vedere efortul financiar făcut de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba pentru a răspunde nevoilor de lectură ale cetățenilor, vă aşteptăm să ne treceți pragul în fiecare zi lucrătoare, între orele 9:00 – 17:00, pentru a împrumuta la sala de lectură sau la domiciliu cărţile, ziarele şi revistele aflate în colecțiile noastre. De asemenea îi așteptăm pe toți cei ce prețuiesc scriitorii și cartea de bună calitate să participe la activitățile de animație culturală pe care le organizează biblioteca noastră. Asupra colecțiilor de carte și a programului de activități se pot documenta atât pe site-ul instituției noastre, la adresa https://www.bjalba.ro/ cât și pe pagina de Facebook, la adresa https://www.facebook.com/BibliotecaJudeteanaLucianBlagaAlba”, transmite Silvan Stâncel, managerul Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile