Nicolae al României lansează luni, la Alba Iulia, volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”

Nicolae al României lansează luni, la Alba Iulia, volumul „Bunicul meu, Regele Mihai”, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba

Luni, 28 martie 2022, la Muzeul Principia din Alba Iulia, începând cu ora 18.00, va avea loc lansarea volumului Bunicul meu, Regele Mihai, cu onoranta participare a autorului, Nicolae al României.

Vor deschide calea prezentării făcute de însuși autorul, muzeograful Ioana Rustoiu, cu un discurs asuprea monarhiei în România: Recuperarea memorialisticii și imaginarului unui secol: monarhia din România (1866-1947), alături de prof.univ.dr.habil. Diana Câmpan, care va oferi publicului o viziune de ansamblu asupra volumului lansat.

În închiderea evenimentului va conferenția Nicolae al României, pentru ca apoi să aibă loc o sesiune de autografe și fotografii.

Cartea Bunicul meu, Regele Mihai a apărut în anul 2021, în onoarea împlinirii a 100 de ani de la nașterea Regelui Mihai. Fotografiile incluse în acest volum-album au fost alese de Nicolae al României, iar conținutul reprezintă o veritabilă incursiune în viața de familiei a Majestății Sale, prezentat în postura de bunic și cap al familiei.

„Veți întâlni în aceste pagini o perspectivă inedită, de care doar noi, familia, ne-am bucurat până acum. Mihai, «papa» sau «apapa» cum îl numeam noi, familia, știa mereu cum să ne aducă un zâmbet pe buze, reușind totodată să ne învețe ce înseamnă disciplina, respectul, responsabilitatea. Sunt lecții a căror valoare o simt acum” , ne incită Nicolae al României.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și de Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, în parteneriat cu Primăria Municipiul Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia și  Mișcarea pentru Regat și Coroană, filiala Alba.

Accesul în Muzeul Principia este liber și va fi permis în limita locurilor disponibile, iar cartea va putea fi achiziționată de la standul Editurii Vremea, situat la intrare.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile