Nașterea Mântuitorului, vestită cu emoție și bucurie în protopopiatul Sebeș

Vineri, 9 decembrie 2022, de la ora 13.00, în sala „Multimedia” a Colegiului Național ,,Lucian Blaga” din Sebeș, părintele ieromonah Pantelimon de la Mănăstirea Oașa a coborât în mijlocul tinerilor și profesorilor pentru a le aduce un gând bun cu ocazia întâlnirii. Activitatea duhovnicească, la care a participat și părintele protopop Ionel Arsu, a început prin rugăciune, iar mai apoi părintele ieromonah a prezentat importanța autenticității, a credinței și a comuniunii dintre oameni prin raportarea permanentă la Hristos, „Soarele dreptății”. La finalul întâlnirii, părintele i-a îndemnat pe toți cei prezenți să păstreze tradițiile poporului român, implicându-se în viața comunității și a Bisericii prin iubire și credință.

În data de 15 decembrie 2022, de la ora 16.00, la biserica „Sfântul Ioan Evanghelistul”, s-a desfășurat seara de colinde a școlilor din zona municipiului Sebeș. După salutul de bun venit al părintelui paroh Ovidiu Popa, șase cete de colindători de la Colegiul Național ,,Lucian Blaga” din Sebeș (prof. Valentin Petru și Mădălina Gligor), Liceul Tehnologic din Sebeș (prof. Mihaela Bebeșelea), Școala Gimnazială din Cut (prof. Maria Păucean), Școala Gimnazială din Săsciori (prof. Florin Hinția), Școala Gimnazială „Mihail Kogălniceanu” din Sebeș (prof. Monica Ordean și Elisabeta Marin) și, nu în ultimul rând, Școala Gimnazială nr. 2 din Sebeș (prof. Geanina Schon și Andrei Petruța) au vestit Nașterea Domnului prin colind, cu toții fiind îmbrăcați în straie populare.

Obiceiul colindatului a evidențiat colaborarea Școlii cu Biserica, dar și frumoasa conlucrare dintre profesorul de Religie și cel de Muzică. La finalul activității, părintele protopop Ionel Arsu a adresat un cuvânt de mulțumire tuturor celor implicați, precum și îndemnul de a ne bucura de Hristos prin comuniunea cu El în cadrul Sfintei Liturghii. Cercul pedagogic al disciplinei Religie (zona Sebeș) urează tuturor sărbători binecuvântate, pline de bucurie și emoție, iar „Nașterea lui Hristos să vă fie de folos!”. A transmis Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile