Muzeul Unirii din Alba Iulia continuă proiectul de conservare a pietrelor funerare din Cimitirul Evreiesc

Derularea proiectului Conservation and restoration of the monumental funerary stones of the Jewish cemetery in Alba Iulia continuă pentru Muzeul Național al Unirii Alba Iulia. Cercetarea stării de conservare a pieselor funerare din cadrul cimitirului amintit este un aspect primordial înaintea începerii procesului tehnic de conservare și restaurare a pieselor funerare. În acest demers, a început procesul de prelevare al probelor destinate analizării petrografice și biologice realizată de specialiști în aceste domenii. Analizele petrografice și biologice sunt extrem de importante pentru alegerea metodelor propice de restaurare. Restauratorii implicați în proiect, Sidonia Olea și Dan Anghel, vor analiza cu precădere starea de conservare a pieselor sepulcrale, punând la punct documentația premergătoare începerii intervenției de salvare a pieselor.
De asemenea declarăm închisă sesiunea de înscrieri în cadrul celor două campanii ale Taberei de Conservare și Restaurare desfășurate în cadrul Cimitirului Evreiesc, participanții acceptați fiind anunțați în perioada imediat următoare.
Astfel în perioada 26 iunie – 7 iulie și 27 iulie – 7 august o serie de monumente funerare ale Cimitirului Evreiesc din Alba Iulia vor beneficia de un proces tehnic amplu de restaurare în cadrul șantierului școală desfășurat aici. Asupra pieselor deja restaurate se va reinterveni și se va continua procesul tehnic început în anii anteriori. Un aspect deosebit de important îl presupune și studiul istoric al cimitirului cât și studiul epigrafic al inscripțiilor, activități în curs de desfășurare.
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile