Muzeul Principia din Alba Iulia găzduiește joi vernisajul expoziției de fotografie „Retrospectiva anului 2022 – Garda Apulum și Garda Națională de la Alba Iulia”

Muzeul Principia din Alba Iulia găzduiește joi, 15 decembrie 2022, de la ora 17.00, vernisajul expoziției de fotografie „Retrospectiva anului 2022 – Garda Apulum și Garda Națională de la Alba Iulia”.

Evenimentul prezintă prin intermediul fotografiilor activitatea în care au fost implicați reenactorii albaiulieni în cursul anului 2022.

De-a lungul acestui an romanii, dacii, gladiatorii din Garda Apulum și soldații români ai Gărzii Naționale de la Alba Iulia au reprezentat și promovat municipiului Alba Iulia și județul Alba în cadrul mai multor evenimente de reconstituire istorică organizate în țară și străinătate.

Printre evenimentele importante la care au participat reenactorii albaiulieni se numără: Festivalul Cetăților Dacice – cel mai vechi de festival de reconstituire istorică antică din România, Festivalul Roman Apulum – un cunoscut brand al orașului Alba Iulia, care strânge anual mii de vizitatori din țară și străinătate, Dac Fest – Măgura Uroiului, Buzău Fest – Sărata Monteoru, TRANSALUTANUS FEST. La porțile imperiului – Jidova sau Buridava – Ocnele Mari.

Expoziția este organizată de către Consiliul Județean Alba, Primăria Municipiului Alba Iulia, Muzeul Național al Unirii Alba Iulia, Asociația Culturală pentru Istorie Vie Alba Iulia cu sprijinul Elit S.R.L.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile