Momentul Unirii Principatelor Române a fost marcat în Colegiul Militar din Alba Iulia printr-o serie de activități educative

 

Activităţi educative privind sărbătorirea zilei de 24 ianuarie 1859, Ziua Unirii Principatelor Române

Momentul Unirii Principatelor Române, la data de 24 ianuarie 1859 sub Alexandru Ioan Cuza, a fost marcat în Colegiul Național Militar „Mihai Viteazul” printr-o serie de activități educative menite să aducă în prim plan actul istoric înfăptuit în urmă cu 164 de ani.

În cabinetul de istorie al colegiului, elevii clasei a XI-a D sub coordonarea profesorului de istorie Dan Anca, au participat săptămâna aceasta la o expoziție de carte și artă plastică și o sesiune de referate, prelegeri și expuneri cu tema „Mica Unire – crearea României moderne”. În cadrul sesiunii, elevii caporal Diana Cărbune, Diana Ivașcu, Adrian Negrea, Andrei Tat și elevii fruntaș Denis Balu și Raul Cazan au prezentat lucrări referitoare la principalele evenimente care au condus la unirea Țării Românești cu Moldova, contextul geopolitic european în care s-a realizat aceasta, despre divanurile ad-hoc, alegerea lui Alexandru Ioan Cuza ca domn al Principatelor Române și despre recunoașterea internațională a Unirii.

Elevii au vizionat apoi documentarul istoric cu titlul „Alexandru Ioan Cuza – între greșeală și faptă” și au audiat Hora Unirii, discutând apoi despre semnificația versurilor scrise de Vasile Alecsandri.

Participarea elevilor la aceste activități îi ajută să înţeleagă importanța sentimentului naţional și în același timp să își fixeze cunoștințele dobândite la orele de istorie.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile