Mircea Hava: Piața energetică, la nivelul UE, trebuie reglementată astfel încât să nu existe facturi dublate sau triplate peste noapte

Parlamentul European, împreună cu statele membre, au convenit asupra unui proiect revizuit al pieței de energie electrică din UE. Noile reglementări garantează atât faptul că nu va fi introdus niciun plafon artificial, dar mai ales faptul că fluctuațiile pe termen scurt ale pieței nu se vor regăsi în facturile consumatorilor.
Ultimii ani au arătat o piață a energiei electrice care a reacționat la orice incident ori situație geopolitică, existând nu de puține ori fluctuații ale prețurilor practicate. Toate aceste fluctuații au făcut ca piața de energie electrică să genereze profituri extrem de mari însă, totodată, să apară situați în care, de la o lună la alta, prețurile să se tripleze. Noul proiect revizuit, care poartă amprenta PPE, va elimina astfel de situații și va crea un cadru în care piața de energie electrică să fie mai stabilă și predictibilă, consumatorii urmând să aibă acces la electricitate mai ieftină și mai puțin poluantă.
Acordul convenit în urmă cu o săptămână trebuie confirmat de Consiliu și Parlamentul Europeană, odată îndeplinite aceste condiții urmând să avem o piață energetică mai stabilă, mai competitivă, mai atractivă pentru investitori, cu un accent mai mare pe energii regenerabile și, implicit, cu costuri mai mici pentru consumatori.
Mircea Hava europarlamentar PNL
Membru al EPP
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile