Mircea Hava, europarlamentar PPE: Mașini care să polueze mai puțin, fără să blocăm industria auto

Vrem un aer curat și avem mașini care elimină cât mai puține noxe. Care e calea pentru ca lucrul acesta să se întâmple fără a afecta utilizatorul sau industria? Că altfel, e clar, cea mai puțin poluantă mașină e una care stă, însă asta nu e o soluție.

Nu putem renunța la automobil, la autobuse și camioane și nici nu putem impune limitări pe care industria auto nu le poate pune în practică. În această privință, compromisul este cheia, iar PPE, cel mai mare grup politic din Parlamentul European a reușit să impună un astfel de compromis prin intermediul standardelor Euro 7, care urmează să fie ratificate în Parlamentul European.

Mai exact, noile norme vor păstra, în parte, testele și condițiile existente deja în standardele Euro 6, însă vor impune condiții mai stricte pentru camioane, autobus și tot ce înseamnă autovehicul de mare tonaj.
Am ajuns, în acest fel, la o soluție echilibrată, care va asigura nu doar un nivel de poluare mai scăzut pe șosele, dar va permite și industriei auto să se adapteze treptat noilor realități și cerințe.

Mircea Hava, europarlamentar PNL

Membru PPE

1 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile