Mircea Hava, europarlamentar PPE: Copii trebuie protejați de expunerea la mediul online

Internetul este, fără îndoială, un plus pentru noi toți. N-am fost nicicând mai aproape, chiar și de la distanță, cum suntem acum, în epoca digitală. O simplă postare și un singur click ne țin în contact, ne oferă acces la informație și schimb de idei.

Am fost și rămân un susținător necondiționat al dreptului fundamental la liberă exprimare și acces la informație. E, însă, o naivitate să nu vezi și părțile negative ale internetului, ale acestei lumi la un click distanță. Și nu mă refer doar la dezinformare ori manipulare, ci mai ales la pericolele pe care le prezintă pentru cei mici.

Sunt părinte și bunic și știu foarte bine cât de mare e tentația telefonului, cât de dependenți sunt sau pot deveni cei mici de internet. Tocmai de aceea trebuie să ne asigurăm că avem un mediu online sigur și că cei mici nu pot accesa chiar orice informație și conținut.
PPE, cea mai mare familie politică din UE, a adoptat în cadrul celui mai recent congres, susținut chiar în București, o rezoluție care definește protecția copiilor online drept o prioritate.

PPE sprijină implementarea Digital Service Act, o strategie europeană pentru un internet mai bun pentru copii, care să asigure un conținut potrivit vârstei fiecăruia, să asigure siguranța și respectul pentru copii online.

Nu mai putem, nici măcar noi, cei mai în vârstă, concepe o lume fără internet, fără mediul online. Ne putem, însă, asigura că sănătatea fizică și psihică a copiilor noștri nu este deteriorată de spațiul virtual, că îi protejăm de abuzuri, de bullying, de incitare la ură și violență, că avem un internet util, care le deschide noi orizonturi fără să-i ducă pe pista dependenței.

Mircea Hava, europarlamentar PNL

Membru PPE

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile