Mircea Hava, europarlamentar EPP: Mâinile Moldovei și ale Uniunii Europene s-au strâns și așa vor rămâne

Nu sunt doar mulțumit, sunt de-a dreptul încântat de ce s-a întâmplat zilele acestea în Moldova, la Chișinău. Și nu doar în capitala Moldovei, pretutindeni în lume, acolo unde, alături de români, moldovenii trăiesc și muncesc.
Mitingul, așa cum a fost văzut și înțeles de toți, e dovada clară că această țară trebuie și își dorește cu adevărat să fie parte din cureaua de transmisie al acestui mecanism numit Uniunea Europeană. Trebuie să recunosc că tot acest lucru a fost mai impresionant cu cât înțelegem că Rusia investește constant și masiv ca sabotarea democrației să-i facă pe moldoveni să se abată de la traiectoria europeană către cea bolșevică, să nu aibă încredere în UE și să țină cont de toanele Moscovei.
Intrarea Republicii Moldova în Uniunea Europeană este, în egală măsură, necesitate și normalitate. Frații noștri, de dincolo de Prut, și-au arătat, în mod covârșitor, opțiunea către ce ceea ce este BUN și au întors, astfel, definitiv, spatele RĂULUI. Basarabenii sunt, indiscutabil, cetățenii Europei și asta se va consfinți și în mod oficial, în puțini ani de-acum încolo. Socotesc, personal, că pasul cel mare a fost făcut și că mâinile Moldovei și ale UE s-au strâns și așa vor rămâne. Dincolo de Prut, în ceea me mă privește, a fost, este și va fi o Basarabie românească. De la steag și până la limba vorbită.
Revenind la evenimentul din Piața Marii Adunări Naționale, din Chișinău, consider că frații noștri și-au afirmat cu maturitate și luciditate dorința de a fi parte din Europa. Ne unesc limba și istoria. Ne unesc principiile. E timpul să fim uniți, în interiorul granițelor Uniunii Europene. Moldova merită buletin de UE.
Mircea Hava, europarlamentar PNL
Membru PPE
(Sursa foto: Preeședinția Republicii Moldova)
0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile