Mircea Hava, atac la Florin Roman și colegii din PNL care se laudă cu mari realizări: Să nu mai facem din greșeală motiv de laudă!

După ce deputatul Florin Roman, unul dintre apropiații încă premierului Florin Cîțu, a prezentat o lungă listă cu “realizări” a ceea ce el numea “fapte, nu vorbe”, printre care bani dați din fondul de rezervă, doze de anticorpi pe care România ar urma să le primească din străinătate, dar mai ales faptul că “spitalul” modular de la Pipera ar urma să fie deschis, europarlamentarul Mircea Hava a reacționat prin intermediul unei postări în care, deși nu-l numește, îl atacă deschis pe deputatul liberal.

“Să nu mai facem din greșeală, motiv de laudă!

În astfel de vremuri primejdioase e cazul să te gândești la ce ai făcut bine și la ce ai mai putea face să fie mai bine. Și, dacă ai făcut ceva bine, e decent să nu-ți treacă nici prin cap să-ntorci telefonu spre tine, să-ți faci un selfie și să-ncepi să plesnești din bici pe fb, să te-aplaude toți. Binele e pentru sinele tău și liniștea sufletului.
Mă abțin, încă, să discut politică. Dar nu mă pot abține când văd că unii dintre colegii mei sunt deciși să crească și mai mult prăpastia, plină de aberații și minciuni, dintre politicieni și români. Am citit un titlu pe pagina de socializare a unui coleg, mare iubitor de spovedanie publică și cu rost, și fără rost: “Asumare-n guvernare! “….va fi pus în funcțiune Spitalul Modular de la Pipera, cu 374 de paturi”. La asta adaugă și 5000 de doze de anticorpi din Polonia!
Probabil că, înțepenit în lumea negocierilor politice, colegului meu i-a scăpat total realitatea, pe care tot mai mulți se încăpățânează s-o accepte: nu prea avem ce asuma, cel puțin nu de bine! Am postat situația descrisă de Oana Gheorghiu, o chestiune reală pentru care mulți n-ar mai trebui să poată dormi noaptea, să fie dați în urmărire generală morală și instituțională, dat fiind faptul că nici milioanele aprobate recent, în afară de alea cheltuite inițial, nu vor putea rezolva ceva. Nu-mi cereți, stimate coleg, să cred că peste chiorăitul stomacului arunci un pahar cu apă și ai rezolvat foamea! Voi pretinde explicații pentru tot ce se prezintă public că s-a rezolvat acolo!
Cât despre ajutoare poloneze, 5000 de doze de anticorpi, una pentru fiecare participant la congres, e grav c-ajungem să ne bucurăm ca și copiii comunismului pe lângă autocarele de unde se auzea “Gumi-gumi”. Solidaritatea asta e activată, aproape ca după revoluție când veneau convoaiele cu ajutoare, de sentimentul europenilor cu temele la zi, care, după ce au atins normalitatea, constată că le-a mai rămas ceva și pentru ăia pe care-n vară-i durea la bască și dădeau dezlegare la huzur. Iertați-mă că nu mă pot bucura că-n țara mea ne punem speranța-n vecini, în timp ce statul e într-o gravă derivă de sistem și soluții.
Era de asumat ceva când incidența indica un prag la care s-a refuzat ideea că am mai putea ajunge la 6! Ca oameni politici avem, cu toții, o culpă istorică și un stigmat de care nu știu cine ne va putea scăpa, că am luptat mai mult din tranșeele războiului politic, decât să-nfrângem pandemia! În rest, decență, măcar, și refugiu în muncă. Să nu mai facem din greșeală, motiv de laudă!” – a scris Mircea Hava pe Facebook, distribuind totodată postarea Oanei Gheorghiu.
5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile