Mica uneltire, la ceas de seară-n primărie. Sau cum primește Pleșa PNL pe tavă și se crede noul Havă

Alaltăieri seară, după ce a jucat o horă cu tricolorul pe piept și a celebrat Mica Unire – care, desigur, are loc pe 24 ianuarie că așa a promis el în campanie, deci promisiune îndeplinită – Gabriel Pleșa a pus-o de o mică întrunire, la ceas de seară, în sediul Primăriei. O întreagă gașcă, în mare parte peneliști cu ștate vechi, dar și câțiva useriști, alltogether profitori de ocazie, s-au adunat la chemarea unsului lui Dumitrel, ca să pună la cale adevărata mică unire, cea dintre Pleșa și PNL.

Un fel de să vedem, cine e cu mine și vine să facem treaba mare în penele, că cine nu vine e un nemernic, un frustrat și, desigur, un trădător care întinează nobilele idealuri ale penelismului adevărat, nu penelismul ăla pervertit, făcut de vechii pediști!

N-a fost vreo dezbatere sau ceva de genul acesta, cu muncă de convingere, ci mai degrabă o întrunire a lui Pleșa cu micile slugi, care oricum ar fi mers după el oriunde, și la PSD sau AUR, chiar și la UDMR, cu condiția să aibă un loc la masă, să primească funcții și acces la resurse.

Ideea întrunirii, pare-se, a fost aceea că Pleșa vrea să meargă la PNL pe niște cai mari. Adică, nu doar cu funcția de primar, ci și cu oameni, cu care să facă un mic take-over și să controleze PNL Alba Iulia, că de organizația județeană se ocupă deja Florin Roman.

Adică, le-a explicat el omuleților că vor merge la PNL nu în calitate de musafiri, nu ca niște foști trădător, reevaluați, ci ca niște vedete și valori și că, de fapt, ei vor fi PNL Alba Iulia, nu cei din fostul PD, alde Hațegan, Paul Voicu și ce a mai lăsat Hava în urmă.

Iar ca să îi îmbărbăteze, Pleșa i-a și întrebat pe participanți, care vor să fie consilieri locali? Că, pare-se, el, în calitatea lui de lider, de primar și candidat de primar, de uns al lui Dumitrel și prim iubitor al plagiatorului Florin Roman, el singur va fi cel care decide lista cu candidați pentru Consiliul Local. Practic, nu vor merge să se integreze în PNL ci ei, cu EL în frunte, ei vor fi ce care-i vor integra pe dezorganizații rămași la PNL-ul de după 2020.

Și, după ce ceata de moluște iubitoare de Pleșa au fost convinse că o să fie bine și frumos în PNL, că au spate, că Dumitrel e cool și că Roman e tătucul, iar foștii PDiști nu vor putea comenta, s-au trezit vreo doi să întrebe da’ cu Hava ce facem dacă rămâne acasă?

Normal, răspunsul firesc și liniștitor a fost că să nu-și facă ei griji pentru Hava, că va merge încă un mandat în Paramentul European. Ceea ce, ăăăă, nu e imposibil. Că, dacă își găsește 12 foști colegi care să-l cheme câte o lună pe an, în vizită, cinci ani la rând, ar putea să mai stea un mandat la Bruxelles. Altfel, loc eligibil pe liste nu are cum să mai prindă. Chestie pe care o știe până și Pleșa, care le-ar fi zis celor din birou că, și dacă Hava va rămâne în Alba, îi va susține pe ei, va susține deschis și implicat cadidatura lui, adică va juca așa cum îi cântă el, cum îi cântă Dumitrel și Florin Roman. Că Hava oricum nu prea mai contează, că e terminat politic și știe și el asta, și singura lui șansă să mai primească ceva este să înțeleagă realitatea și să joace în echipa lor.

Ceea ce nu-i departe de adevăr, că Hava nu i-a stricat cu nimic deranjul lui Pleșa în ultimii ani, cu toate că Pleșa a cam stricat tot ce-a lăsat Hava primărie. Dar a și avut grijă de câțiva apropiați ai fostului shogun, i-a ținut în funcții și i-a cocoloșit în sporuri. Că, vorba aia, o mână spală pe alta și ambele spală putina.

Cu alte cuvinte, uneltirea asta la ceas de seară, ținută fix pe 24 ianuarie, a fost un fel de moment în care Pleșa a vrut să-și arate șforța, să-și încordeze mușchii în fața epigonilor, să le explice că mișcarea spre PNL este, în fapt, una naturală, că abia acum se împlinește cu adevărat fuziunea dintre PNL și PDL, prin preluarea controlului organizației de către ei, adevărații peneliști!

4.2 5 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile