Senatorul Mătieș, acest donatorul candidat, care sânge n-a donat

De o bună bucată de vreme, oriunde privești sau apleci urechea dai de Senatorul Călin Mătieș, care te anunță că anunțul lui de a candida pentru funcția de Primar a provocat o veritabilă frenezie în Alba Iulia. Nu, nu zice să-l votezi, că nu-i campanie electorală. Îți zice doar de anunțului lui, prin care și-a manifestat intenția de a candida la viitoarele alegeri…

Călare pe acest imaginar val de simpatie, Călin Mătieș substituie unei campanii electorale, care ar fi ilegală, un lung șir de acțiuni populiste și, nu de puține ori, ipocrite “la sânge”. Pentru că populismul și ipocrizia sunt arme electorale perfect legale.

În data de 5 iulie PES activists și PSD Alba au derulat o campanie intitulată sugestiv “Donează sânge, salvează o viață!”. Zeci de purtători de carnet de partid și-au anunțat prezența la “eveniment”. Căci asta a fost, de fapt, un eveniment media, o acțiune de de PR. Călin Mătieș a fost și el acolo. N-a donat însă nimic, că n-are voie să doneze sânge. Nici alții prezenți n-au donat, că mulți dintre ei nu puteau, medical, să o facă. În total, din zecile de oameni de partid, au donat sânge vreo cinci. Cinci!

A fost însă frumos, au stat la poze de grup, au zâmbit și s-au lăudat îndelung prin presă și facebook. Că, vorba aia, lumea trebuie să știe…

Cum nimeni nu i-a tras de urechi pentru ipocrizia asta cu iz electorală, senatorul de Alba a ridicat azi ștacheta și demonstrează, încă o dată, că după o “electorală” mai merge încă una. Azi, de exemplu, a pozat în mare lobbyist pe lângă curtea ministrului sănătății, Alexandru Rafila, și brav apărător al donatorilor de sânge din Alba, după cum reiese din comunicatul transmis astăzi, 19 iulie, presei:

Senatorul PSD de Alba, Călin Gheorghe Matieș, a întreprins demersurile necesare pentru ca donatorii Centrului de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia să primească, în cel mai scurt timp posibil, tichetele de masă pe care le merită la fiecare act de donație.

În prezent, aceștia sunt puși pe liste de așteptare, deoarece la Centrul de Transfuzie Sanguină din Alba Iulia nu au ajuns până acum cardurile cu bonuri valorice cu care își pot achiziționa produse alimentare, iar tichetele pe suport de hârtie au fost eliminate.

Social-democratul Călin Matieș a aflat de această situație cu ocazia participării la o acțiune de donare de sânge organizată de PES activists Alba, după ce a discutat cu personalul medical, iar apoi a transmis ministrului Sănătății, prof. univ. dr. Alexandru Rafila, o adresă de informare cu prezentarea detaliată a situației.

Senatorul PSD a oferit inclusiv soluții de moment pentru rezolvarea situației privind cardurile – absența cipurilor, la nivel mondial, resimțindu-se și în alte domenii de activitate.

În situația de față, este necesară inclusiv analizarea posibilității reintroducerii tichetelor de masă pe suport de hârtie, pentru o perioadă limitată de timp, astfel încât pacienții care au nevoie de sânge să nu fie afectați.

”Fac apel la toți cei cărora sănătatea le permite să doneze sânge pentru a veni în sprijinul celor aflați în suferință, pe patul de spital. Oameni buni, veți primi tichetele de masă retroactiv și sper că în curând problema va fi rezolvată. Să nu uităm că cea mai însemnată răsplată, pentru lucrurile bune pe care le facem pe pământ, o vom primi în ceruri”, a spus Călin Matieș.

Avem convingerea că ministrul Sănătății va acționa în urma intervenției senatorului Călin Matieș, va găsi cele mai bune soluții, iar numărul donatorilor de sânge nu va scădea.”  – se arată în comunicatul de presă semnat de Organizația județeană a PSD Alba.

Cu toate că nu reiese în mod clar, din comunicatul de presă, ce i-a “transmis” ministrului Sănătății, nouă ne place să credem că i-a zis ceva de genul: Uite, domnu’ șef Rafila, care e treaba. Am fost la centrul de donat sânge în Alba, nu mă întreba de ce, că n-am voie să donez sânge și nici nu pot să spun public că e campanie electorală. Da’, ce voiam să îți zic, am fost acolo și, băi nene, nu se dau tichetele de masă. Bine, mie nu mi-a dat că, așa cum ți-am zis, n-am donat. Da am fost vreo 30 de la partid și nici ceilalți n-au primit. E drept, doar 5 din ăia 30 au donat, dar nici măcar lor nu le-a dat. Auzi, dacă poți, vorbește să le trimită niște tichete de masă la Centrul ăla de colectare sânge. Și, dacă poți, vorbește și cu ăștia de la mine din organizație, de la Alba, și zi-le că e rezolvată treaba, da’ zi-le că eu ți-am zis să rezolvi. Mulțumesc, să trăiți. Vă pup, ‘trăiți!

Mă rog, nu i-o fi zis așa, dar nouă ne place să credem că așa i-a zis. Oricum, așa ar fi trebuit să-i zică.

5 3 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Cornel
Cornel
22 iulie 2022 15:57

Și cu Azilu? Cum e cu Azilul domnului Senator?