Marș împotriva fumatului și testarea gratuită a dependenței de nicotină – acțiuni DSP Alba de promovare a unui stil de viață sănătos !

Direcția de Sănătate Publică Alba, în colaborare cu: Instituția Prefectului Alba, Consiliul Județean Alba, Primăria Alba Iulia, Inspectoratul Școlar Județean Alba, Spitalul de Pneumoftiziologie Aiud, Crucea Roșie filiala Alba, Clubul Sportiv Municipal Unirea Alba Iulia, Asociația Club Sportiv GT Sport Alba Iulia, Asociația Club Sportiv Academia de Fotbal Optimum Alba Iulia, Club Sportiv VÎRF organizează în data de 17 noiembrie 2023 două evenimente locale de impact pentru sănătatea publică.

Primul eveniment – marșul ”Împreună, fără fumuri!” având ca și grup țintă elevi din școlile gimnaziale din municipiul Alba Iulia se va desfășura în Piața Cetății în intervalul orar 14.00 – 16.00, cu plecare din fața Catedralei Reîntregirii Neamului. În cadrul acestui eveniment se vor derula activități de educație pentru sănătate adresate grupului țintă precum și aplicarea de chestionare de testare a dependenței de nicotină.

Cel de-al doilea eveniment – ”Respirația este viață! Alege să ai plămâni sănătoși!” se va desfășura în incinta Carolina Mall Alba Iulia în intervalul orar 14.00 -18.00 și va consta în efectuarea de teste de spirometrie gratuit, consiliere, testarea dependenței de nicotină prin aplicarea de chestionare și activități de educație pentru sănătate. Efectuarea testelor de spirometrie au ca scop depistarea bronhopneumopatiei cronice obstructive, a astmului bronșic și a altor afecțiuni pulmonare. Factorii de risc identificați pentru bronșita cronică obstructivă sunt: fumatul; expunerea profesională la praf, fum sau substanțe chimice; poluarea aerului din locuinţe; nașterea prematură; astm apărut în copilărie; o afecțiune genetică rară, care poate provoca BPOC la o vârstă fragedă.

Aceste evenimente sunt organizate în contextul marcării Zilei Mondiale de luptă împotriva Bronhopneumopatiei Cronice Obstructive – 15 noiembrie 2023 și a Zilei  Naționale Fără Tutun – 16 noiembrie 2023

Vă așteptăm să marcăm împreună cele două evenimente locale!

Biroul de presă al DSP Alba                                                                                  15.11.2023

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile