Marius Hațegan: Alba Iulia, un oraș de nota zece, în zece pași simpli.

Nu trebuie să reinventezi apa caldă ori mersul pe jos, cu tramvaie virtuale, pentru a avea o administrație eficientă. Nu trebuie să te pretinzi vreun avangardist sau progresist cu trotinetă pentru ca un oraș să fie așa cum trebuie, să fie curat și îngrijit, cu funcțiuni publice utile, cu instituții și servicii funcționale. Nu trebuie să pozezi într-un fin cunoscător al mediului privat, desenând parcuri industriale pe hârtie și anunțând investitori imaginari, ca să înțelegi că dezvoltarea economică a unui oraș nu e o problemă pe care administrația publică să o poată rezolva singură ci doar, în cel mai bun caz, stimula.
Nu poți dezvolta un oraș bazându-te pe nesfârșite promisiuni ori proiecte fantasmagorice, dar uitând complet, asta dacă ai știut vreodată, ABC-ul oricărei administrații.
Alba Iulia trebuie să revină la modelul de eficiență administrativă implementat de Mircea Hava și echipa PNL. Proiectul de oraș, pe care împreună cu colegii din PNL Alba Iulia îl propunem, are la bază zece pași simpli, zece priorități pentru care administrația locală va depune toate eforturile.

1. Un oraș curat. Colectare selectivă, informată, la costuri cât mai mici.

2. Spații publice utile. Parcuri, locuri de joacă moderne și întreținute. Modernizarea Stadionului Cetate. Finalizarea noului ștrand public.(vezi Ocna Mureș)Proiect pentru o Sală Polivalentă.(vezi Blaj)

3. Educație. Investiții în școli și în construcția de noi creșe.

4. Dezvoltarea sistemului de parcări publice și rezidențiale.

5. Reabilitarea energetică a clădirilor publice și rezidențiale.

6. Eficientizarea și fluidizarea traficului din oraș, eliminarea restricțiilor privind proiectele de mobilitate.

7. Un parteneriat solid cu Consiliul Județean și Spitalul Județean de Urgență, pentru a crește accesul cetățenilor municipiului la servicii medicale de calitate. Spitalul de Urgență trebuie să devină Spital Clinic de Urgență.

8. Reabilitarea și extinderea rețelelor de drumuri și utilități publice. ( Centura de nord și cel puțin 100 km de drumuri asfaltate din cei 140 fără asfalt azi).

9. Dezvoltare economică și turistică, punere în valoare a obiectivelor și oportunităților locale.

10. Atragerea cât mai multor fonduri din proiecte europene și de la bugetul de stat.

Acestea sunt direcțiile principale pe care trebuie axată o administrație eficientă, puncte pe care împreună cu colegii din PNL Alba Iulia le vom explica și detalia, cu surse de finanțare clare, termene și exemple concrete, în perioada următoare. Nu e filosofie. Nu e fizică nucleară. Nu e nici diletantism și buchet de promisiuni extravagante. Nu e tramvai și nu e metrou ori aeroport. E un proiect de oraș simplu și realizabil, un proiect care a stat și va sta, din nou, la baza dezvoltării orașului.

 

Marius Hațegan, președinte PNL Alba Iulia

Candidat pentru funcția de primar al municpiului

1 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile