Marius Hațegan: Realitatea administrației Pleșa e 100% laudă, 10% realizări

De trei ani de zile, albaiulienii îl aud la tot pasul pe primarul Gabriel Pleșa cum spune că va face și va drege, rând pe rând, câte în lună și în stele.
Conștient că nu poate invoca o „grea moștenire”, căci s-a moștenite pe sine, fiind timp de cinci ani de zile viceprimar și alți ani buni consilier local, actualul primar a făcut din promisiune un mod de viață. Gabriel Pleșa promite orice, oricât, oriunde și oricui îl ascultă.
Din păcate pentru el, dar mai ales pentru oraș, oricât de mult timp ar petrece în lumea viselor, realitatea îl prinde din urmă, iar nerealizările nu pot fi acoperite cu noi și noi promisiuni.
Avem cel mai mare buget de investiții din istorie, se lăuda Pleșa la începutul anului. Astăzi, la jumătatea execuției bugetare, cifrele arată o realizare de 11 – 12%. Din cei peste 380 de milioane, pe care Pleșa promitea să-i investească, au fost cheltuiți 41 de milioane de lei.
Stadiul proiectelor de mobilitate urbană, cum altfel este vizibil pentru orice albaiulian, este mai mult decât problematic. Nu doar că există întârzieri majore, așa cum a și admis Gabriel Pleșa, în timp ce e promitea că nu vor mai fi, însă din valoarea totală, de aproximativ 150 de milioane, au fost plătiți doar 15 milioane. Și asta datorită faptului că au fost primite niște sume importante sub formă de prefinanțare. Odată cheltuite acestea și, cel mai grav, odată încheiat anul 2023, toate șantierele vor fi în aer și, cel mai probabil, administrația Pleșa nu va avea de unde să plătească o continuare a lucrărilor. Poate doar dacă firmele contractante acceptă plata în promisiuni.
E vizibil pentru oricine că pălăria lăsată de Mircea Hava în cuierul Primăriei Alba Iulia e una prea mare pentru Gabriel Pleșa și e cât se poate de clar că actuala administrație nu are capacitatea nici măcar de a duce la bun sfârșit proiectele moștenite, darămite de a veni cu lucruri noi și necesare pentru oraș.
După trei ani de zile, Gabriel Pleșa nu poate spune despre nimic că e făcut de el. Nu există proiect început și finalizat de Pleșa, iar cele începute de vechea administrație, în cea mai mare parte, sunt și azi în curs de execuție ori cu termene depășite.
Începând cu anul viitor, experimentul administrativ eșuat va lua sfârșit. Din 2024 ne întoarcem la muncă.
Marius Hațegan, candidatul PNL pentru funcția de Primar al Municipiului Alba Iulia.
3 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile