Marius Hațegan: Primarul Promisiune, un turist în propriul oraș

După ce timp de trei ani a reușit să viziteze, delegații în interes de serviciu și pe banii cetățenilor, desigur, o bună parte din Europa și nu numai, primarul Gabriel Pleșa a decis să-și ia în serios rolul de turist în Alba Iulia. Așa se face că a reînceput să anunțe în stânga și dreapta că va efectua vizite pe diverse străzi. De bună seamă că distinsul edil trăiește cu impresia că oamenii abia așteaptă să-l vadă și să-l asculte cum promite și promite, rând pe rând, câte în lună și în stele.
Deunăzi, a fost în Pâclișa, pe străzile Dianei și Garoafei, unde a promis că va fi extins și redimensionat sistemul de canalizare, că se vor face studii, că se vor face proiecte tehnice și totul se va moderniza. Cândva.
În realitate, la ora actuală nu există în bugetul local nici o sursă de finanțare pentru modernizarea acelei zone, însă asta nu pare să-l oprească pe domnul Pleșa să promită.
În cartierul Recea, unde va merge astăzi, situația este similară. În bugetul orașului sunt alocate zero resurse pentru zona Recea. Asta, din nou, nu-l oprește pe primarul Pleșa să promită că va face un nou parc de cartier. De ce nu, totuși, linie de tramvai? Sunt curios ce soluție le va da oamenilor din cartier vis-a-vis de canalul pluvial ce este colmatat. Poate nici nu știe.
După trei ani de experiment eșuat, în care albaiulienii s-au ales din toate promisiunile lui Pleșa doar cu praful de pe tobă, Gabriel Pleșa pare decis să joace rolul de turist și să se plimbe iar prin Alba Iulia, doar – doar mai ridică în pantofi praful de pe străzile neasfaltate, cât să le intre albaiulienilor în ochi și să-l mai creadă o dată.
În loc să se plimbe lela prin oraș, cu promisiunile-n băț, ar fi poate mai eficient dacă ar alege să viziteze șantierele organizate de Consiliul Județean în diverse zone, să vadă cum covorul asfaltic de la Ciumbrud și Sâncrai, plus sensul giratoriu, este dovada unei promisiuni îndeplinite, să vadă cum se lucrează la drumul județean dintre Barajul Mihoești și Avram Iancu, drum care va fi gata la timp pentru Târgul de fete de pe Muntele Găina, ori cum zilnic se toarnă 1000 de tone de asfalt pe Transalpina de Apuseni, iar la Săsciori (Răchita), luni vom finaliza încă 2 km de covor asfaltic. Măcar acum, pe final de mandat eșuat, ar putea să înceapă să învețe de la cei care chiar se pricep la administrație.
Din fericire, nu mai e mult până departe și, de la anul, ne întoarcem la treabă.
Marius Hațegan, candidatul PNL la funcția de Primar al Municipiului Alba Iulia
5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile