Marius Hațegan: Cartierul Orizont va avea toată atenția Primăriei, chiar dacă doar de la anul

O administrație eficientă nu e una care rezolvă toate problemele peste noapte. Așa ceva nu e posibil, chiar dacă unii, în goana după funcții, sunt în stare să promită și tramvai în zone în care străzile încă n-au văzut încă asfaltul.
Cartierul Orizont, și ăsta e adevărul, e un cartier care s-a dezvoltat extrem de rapid, atât de rapid încât investițiile publice n-au reușit să țină pasul. Ba mai mult, peste această dezvoltare rapidă s-a suprapus și experimentul propus albaiulienilor de USR, prin Gabriel Pleșa, un politician suficient de slab în materie de administrație publică încât să nu poată câștiga o candidatură din partea PNL, dar extrem de abil în a promite orice, în a spune da și a face nu.
Ei bine, după trei ani cu Gabriel Pleșa în fruntea Primăriei, după trei ani de experiment eșuat, primele investiții reale și cu adevărat utile locuitorilor din Orizont se fac în cadrul unor proiecte guvernamentale, mai exact în cadrul programului Anghel Saligny, acel program inițiat de PNL și atât de hulit de USR și Pleșa.
Ca urmare a contractului de finanțare, semnat de Ministrul Dezvoltării în urmă cu aproape o lună, peste 6,9 milioane lei vor fi investiți în dezvoltarea sistemului de canalizare pe străzile Azur, Zenit, Albatros, Uranus, Orizont 3, Orizont 4, Orizont 6, Orizont 9, Orizont 10, Orizont 16, Orizont 21, Orizont 23, Orizont 24, Orizont 25 și Orizont 26.
Nu e suficient, nu rezolvă tot, știu prea bine acest lucru. Există, în cartierul Orizont și o sumedenie de alte probleme, unele care nici măcar nu necesită investiții majore și ar putea fi făcute cu o minimă implicare. Nu ai nevoie de fonduri europene sau cine știe ce proiecte ca să cureți spațiul public, să tunzi iarba, să îngrijești locurile de joacă, să vopsești o bancă.
Din păcate, avem o administrație care încă visează la tramvaie, la dat cu pluta pe Mureș, la cine mai știe ce, că e și greu pentru un om normal să intuiască ce-ar mai putea promite un primar aflat la primul și ultimul său mandat.
În realitate, oamenii din Orizont au nevoie de investiții și de un orizont de așteptare pentru acestea. Au nevoie de un plan coerent, sistematizat, cu obiective realizabile, bazat pe calcule și estimări realiste. O spun foarte clar, nu se vor putea rezolva toate problemele peste noapte. Și asta cu atât mai mult cu cât, în Alba Iulia, noaptea administrativă va mai ține până la anul. Din 2024, însă, revenim la muncă.
Marius Hațegan, candidatul PNL pentru funcția de Primar al Municipiului Alba Iulia
5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile