Marele Praznic al Nașterii Domnului așterne straie de sărbătoare și bucurii duhovnicești în inimile curate ale copiilor din Alba

Perioada premergătoare Marelui Praznic al Nașterii Domnului nostru Iisus Hristos așterne straie de sărbătoare și bucurii duhovnicești în inimile curate ale copiilor, care, alături de profesorii de Religie și preoții parohi, pregătesc drumul spre Betleem tuturor celor care se vor alătura.

Astfel, Corul „Belcanto” al ciclului gimnazial și elevii clasei a III-a C de la Şcoala Gimnazială „Avram Iancu” din Alba Iulia au pregătit un dar de suflet pentru credincioșii parohiei Alba Iulia – Maieri I, unde paroh este părintele Nicolae Topîrcean. Elevii au participat la Sfânta Liturghie oficiată de sărbătoarea Sfântul Ierarh Nicolae, împreună cu prof. Gabriel Bucur, directorul instituției, Simona Florea, profesor de religie, și Virginia Muntean, profesor pentru învățământul primar. La finalul slujbei, copiii au oferit credincioșilor, părinților și bunicilor prezenți îngerași magici confecționați cu multă dăruire de aceștia la școală, pe care au scris mesaje de felicitare cu prilejul sărbătorilor de Crăciun. Copiii au fost răsplătiți, la final, cu aplauze, felicitări și dulciuri oferite din partea parohiei.

Elevii clasei a XI-a Filologie de la Colegiul Național „Avram Iancu” din Câmpeni au susținut, îndrumați fiind de prof. Sofia Trînc (Religie), un mic concert de colinde în cadrul Sfintei Liturghii din ziua praznicului Sfântului Nicolae, la biserica „Izvorul Tămăduirii” din localitate. Aici, părintele paroh Adrian Rednic și-a exprimat bucuria pentru această întâlnire și a încurajat elevii să rămână aproape de valorile pe care Biserica strămoșească le propovăduiește de secole.

Tot la Câmpeni, un grup de elevi de la Liceul Tehnologic Silvic au participat la hramul Bisericii din Câmpeni – Deal, unde rugăciunea preoților s-a împletit cu cea a credincioșilor prezenți la Sfânta Liturghie. Părintele paroh Laurențiu Cătană a rostit un cuvânt ziditor de suflet, încurajând tinerii să calce pragul bisericii cât mai des, pentru a găsi puterea de a trece peste toate încercările vieții, asigurându-i că parteneriatul între Biserică și Școală nu va înceta niciodată, pentru că Biserica, prin slujitorii săi, ține legătura cu elevii ca să sporească sufletește și duhovnicește. La final, elevii au bucurat prin colindul lor pe cei prezenți, conduși fiind de doamna profesor Corina Petrea (Religie), vestind astfel Nașterea Domnului, iar aceștia au fost răsplătiți pentru osteneală și dragoste cu daruri.

La Școala Gimnazială Cărpiniș, prof. Simina Floarea Armenuța (Religie) susține un parteneriat rodnic cu parohia din localitate, unde slujește părintele paroh Dan Mera. Aceștia se îngrijesc ca elevii să fie mereu prezenți la slujbele religioase din duminici și sărbători, să ia contact cu viața curată și frumoasă zidită pe valorile Ortodoxiei și să aibă mereu exemple de bună creștere în jur.

Școala Gimnazială „Demetriu Radu” din Rădești a susținut un mini-recital de colinde în Biserica „Sfinții Apostoli Petru și Pavel” din localitate. Prof. Diana Dreghici (Religie și Limba Română) a readus la viață, prin vocile copiilor, un vechi colind care datează din secolul trecut, specific zonei Aiudului (satul Livezile), intitulat „La nașterea Domnului Hristos”. Părintele paroh Ioan Ghibescu a primit cu bucurie colindul și vizita copiilor, remarcând și grija doamnei profesor pentru a păstra și promova datinile străbune, adevărate tezaure naționale.

Postul Crăciunului este prin excelență un timp al bucuriilor mari și mici, dar și al faptelor bune, făcute în chip știut și neștiut. Elevii Școlii Gimnaziale „Mihai Eminescu” din Ighiu – structura Țelna, îndrumați de doamnele director Iulia Dragomir, Corina Breaz, de învățătoarele Marinela Henegar, Ileana Anghel, Virginia Vasiu, de diriginții Ioana Todorescu, Gabriela Voina, de profesorii Ilișca Medruț și Nicoleta Popa au contribuit la bucuria copilașilor de la Centrul Școlar de Educație Incluzivă, Alba Iulia. Gazdele, Nicoleta Magdalena Boescu, în calitate de director, alături de profesorii: Anamaria Petric, Sorin Petropulos, Maria Cristina Suciu, Ioana Cristina Zdrenghea au răspuns cu bucurie acestei vizite de suflet, încurajând astfel prietenia și colaborare dintre copii, dar și dintre dascăli.

Prof. Alexandru Mărginean (Religie) împreună cu învățătoarele Mihaela Natea și Alina Trif au colindat cu elevii claselor primare din cadrul Școlii Gimnaziale Roșia de Secaș la Biserica Ortodoxă cu hramul „Sfântul Nicolae” din localitate. La sfârșitul programului de colinde, copiii au primit cadouri din partea părintelui paroh Cătălin Vlădoni.

Numeroasele activități desfășurate în această perioadă specială a anului oglindesc, prin grija dascălilor, spiritul mereu tânăr, proaspăt și inocent al copilăriei eterne, gata să bucure, să mângâie și să îmbrățișeze orice persoană dornică de împărtășire și comuniune. Inspector școlar pentru Religie, Prof. Laura Popa

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile