Marele om politic Iuliu Maniu, fiu al Bisericii Greco-Catolice, a fost comemorat duminică, 19 februarie 2023, la Roma, la împlinirea a 70 de ani de la trecerea la cele veșnice

Evenimentul s-a desfășurat la biserica „San Salvatore alle Coppelle” din Cetatea Eternă.

În numele Preafericitului Părinte Card. Lucian Mureșan a participat Preasfinția Sa Cristian Crișan, episcop auxiliar de Alba Iulia și Făgăraș, Sfânta Liturghie fiind prezidată de Preasfinția Sa Virgil Bercea, Episcop al Eparhiei Greco-Catolice de Oradea.

Din partea Diecezei Romei a concelebrat Excelența Sa Benoni Ambăruș, Episcop auxiliar cu delegare pentru activitatea caritabilă. Au fost de asemenea prezenți în jurul mesei Sfântului Altar mai mulți preoți catolici de rit latin și bizantin, printre care Mons. Paul Butnaru și Mons. Mihăiță Blaj din partea Secretariatului de Stat al Sfântului Scaun, Mons. Ioan Alexandru Pop din partea Dicasterului pentru Textele Legislative, Pr. Gabriel Buboi, Rectorul Colegiului Pontifical Pio Romeno, Pr. Marian Bojor, Vice-rector al bisericii delle Coppelle, Pr. Isidor Iacovici, Capelanul Misiunii românilor de rit latin din Roma și alți preoți invitați. La această sărbătoare a participat Doamna Corina Lefter din partea Ambasadei României în Italia, precum și Doamna Adina Lovin, șeful Misiunii Diplomatice a României pe lângă Sfântul Scaun, fiecare transmițând câte un mesaj.

Cuvântul de învățătură la Evanghelia Duminicii lăsatului sec de carne a fost ținut de Excelența Sa Benoni Ambăruș, episcop auxiliar în dieceza Romei. În predica sa, Episcopul Benoni a vorbit despre chemarea fiecăruia dintre noi de a-L recunoaște pe Isus Domnul pe chipul celui sărac și neajutorat, despre linia finală pe care Domnul o traseaza în viața fiecăruia dintre noi, constituită fiind din faptele noastre față de aproapele.

Celebrarea a fost animată de seminariștii Colegiului Pontifical “Pio Romeno” din Roma, la celebrare fiind prezente surori din Ordinul Sfântului Vasile cel Mare și din Congregația Maicii Domnului.

După Sfânta Liturghie Arhierească, a fost oficiată Slujba Parastasului pentru Iuliu Maniu.

(sursa: https://bisericaromanaunita.ro)

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile