Lucrezi cu spor, lucrezi ușor. Bursa bonusurilor în Primăria Alba Iulia

Acum că avem buget, nu cel mai mare și picat la vot, ci ăla și mai cel mai mare și aprobat, se poate în sfârșit trece la treabă. Bașca, s-a schimbat și modificarea, iar acum nu mai există acea limitare pentru salarii, ceea ce înseamnă că este liber la sporuri. Practic, un salariu de 10.000 de lei, net, nici nu mai e vreo mare șmecherie în primărie.

De vreo săptămână, zic sursele noastre, niște băieți și fete de prin instituție au tocit bilele la abac, tot calculând cât și cum să acorde sporuri, să fie bine ca să nu fie rău. Că doar, vorba aia, oricine poate să facă ceva într-un proiect cu bani europeni, să fie acolo și să ponteze, astfel că poate încasa și până la 50% din salariu. Ca să fie și mai bine.

După ce secretarul primăriei, domnul Jeler, intrase la calcul pentru bonus, ca să aibă spor, următorii pe lista cu abacul au fost șeful Poliției Locale, Ciprian Hârceagă-Țâr, alături de soție, Andreea Hârceagă-Țâr, ea în calitate de șef serviciu la SPCLEP.

Acum, din sursele noastre, Ciprian Hârceagă ar fi refuzat deja acest bonus, însă despre doamna Andreea nu știm dacă va zice și ea pas. Probabil că nu. Pe de altă parte, Ciprian Hârceagă, în calitate de șef al Poliției Locale, nici măcar nu are cine știe ce salariu. Adică omul are undeva la 9.000 și ceva brut, adică vreo 5.500 net, în condițiile în care conduce, totuși, un serviciu cu peste 100 de angajați în subordine. Asta în timp ce alții de prin primărie, care numai când cărau plase cu metafore și epitete pentru foștii șefi, înainte de 2020, au ajuns să aibă un venit net de peste 10.000 lunar, adică să aibă netul mai mare decât brutul lui Hârceagă.

Cel mai nasol lucru legat de decizia șefului Poliției Locale, Ciprian Hârceagă, altfel una lăudabilă, este că unii de la impozite și taxe sperau ca, odată cu acest bonus salarial, să se achite și niște datorii istorice pe care Ciprian Hârceagă le are către Primărie. Mai exact, acesta – și prin firmele pe care le deține – are concesionate niște terenuri de la Primărie, în zona Cetate, piață și lângă Spital, iar pentru unele dintre ele e în urmă cu plățile.

În plus, așa cum ziceam, de aceste bonusuri salariale nu sunt vizați doare cei doi, trei, despre care v-am zis, ci și alții. Despre care o să vă mai zicem și-n alte texte.

5 8 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
trackback

[…] în urmă cu ceva vreme, atât Ciprian cât și doamna soție urmau să primească bonusurile alea de șmecher, pentru că fonduri europene, despre care v-am zis noi aici. Atunci, că l-am întrebat pe distinsul Ciprian Hârceagă despre […]