Locuri de parcare pentru oricine, cu condiția să fie șmecher din primărie

Mai țineți minte vechea poveste a locurilor de parcare din fața Primăriei Alba Iulia, unde totul era rezervat pentru șmecherii cu legitimație? Ei bine, lucrurile s-au schimbat. A făcut Pleșa reformă, cum s-ar zice. Una din primele decizii luate Pleșa, după ce s-a văzut primar din viceprimar, și userist din penelist, a fost aceea de a da liber la parcat în fața instituției.

Gata, de acum, parcările sunt pentru cetățeni, ne povestea cu patos Pleșa, de ai fi zis că tocmai a privit prin gaura de la macaroană și a descoperit coada la prună.

Se intra în normalitate, carevasăzică. Atât că normalitatea e fix aia pe care o știm, de când lumea. Șmecherii cu funcție sunt mai cetățeni decât ăia fără.

Zilele trecut, Mircea Trifu – lider AUR, fost consilier local, fost.. fost, că n-am aici spațiu și nici timp să-l pictez în epitete – a încercat să parcheze în fața instituției, că avea omul ceva treabă în Primărie. Imediat, l-a luat la trei păzește un milițian local, cum că n-a parcat bine, că e pe locurile pentru instituție. Că alea pentru cetățeni sunt mai la margine și, ghinion, dacă sunt ocupate, el să-și caute în altă parte loc, că alea din față trebuie să stea libere pentru cine știe ce guguștiuc. Că na, dacă vine Pleșa din delegație, de pe te miri unde, cu 7 căruțe cu bani europeni ori trei autocare de investitori și n-are unde parca?

Mă rog, tot circusul îl puteți vedea aici, pe pagina lui Trifu.

Zoe o așteaptă pe Andreea

Ei bine, acum să vă povestesc puțin despre cum se întâmplă, de fapt, cu locurile alea de parcare. Practic, fix în fața Primăriei sunt rezervate pentru instituție. Abuziv, desigur, și fără vreo bază legală. Câteva, însă, mai în laterală, sunt pentru public. Asta dacă ai noroc să prinzi liberi. Doar că n-ai! De ce? Păi pentru că ești fraier fără funcție, de-aia.

Fiți atenți exemplu de minunată șmecherie. Poliția Locală și-a cumpărat vreo două mașinuțe Renault Zoe, electrice?!, pentru patrulare. Și bine a făcut. Una din mașinile alea e, în fiecare seară, lăsată pe locurile de parcare pentru cetățeni. Adică pe alea „la liber” pentru ăia care n-au funcție de șmecher. După cum se vede în imagine.

Mașina Poliției Locale, parcată în fața primăriei

În fiecare dimineață, însă, un nenea milițian localnic mută mașina instituției, de pe locurile alea la liber, ca să poată intra mașina din a doua imagine. Adică mașina doamnei Andreea Țâr – Hârceagă, soția șefului Poliției Locale, Ciprian Hârceagă și, totodată, nepoata economistei șef a Primăriei, Teofila Țâr. Și asta nu o dată, că am urmărit de ceva vreme treaba și se întâmplă mai mereu.

Mașina soției șefului Poliției Locale, parcată a doua zi, în locul mașinii instituției

Acum, dacă aveți vreo nelămurire cu personajele, și credeți că-s niște muritori de rând, greșiți. Andreea Hârceagă este șefă la SPCLEP, serviciu pe care Pleșa a vrut să-l reformeze, recent, să-l facă ditai Direcția, într-un eficiența și creșterile salariale ale șefilor.

Andreea e soția lui Ciprian Hârceagă, fiul propriei mame, fostă judecătoare la curtea de apel, eșuat la facultatea de medicină și ajuns avocat, pentru că de ce nu?!, și montat în postul de șef al Poliței Locale după o poveste cu cântec, pe care o puteți citi aici.

Bașca, în urmă cu ceva vreme, atât Ciprian cât și doamna soție urmau să primească bonusurile alea de șmecher, pentru că fonduri europene, despre care v-am zis noi aici. Atunci, că l-am întrebat pe distinsul Ciprian Hârceagă despre situație, a zis că va refuza acel spor. Ei bine, a refuzat pe dracu. Încasează. Probabil de-aia și țin ăștia de la Miliția Locală locul ăla de șmecher, să poată duce oamenii creșterile alea salariale cu mașina, că le-o fi greu așa, cu plasa.

5 2 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Gicu
Gicu
12 mai 2023 14:13

Tu, om de rând, nici să intri în primărie nu mai poţi pe oriunde: doar prin spate, ca să-ţi vezi lungul nasului şi să nu te amesteci cu şmecherii