Lecturile copilăriei, un nou proiect al Teatrului de Păpuși Prichindel

Teatrul de Păpuși „Prichindel”  a dat startul unui nou proiect – Lecturile copilăriei – în cadrul programului CARAVANA CU PĂPUȘI. Acest proiect se dorește a fi un demers cultural care vine în întâmpinarea grădinițelor, prin susținerea de lecturi destinate preșcolarilor. Primele povești citite au avut loc deja la Grădinița cu Program Prelungit nr. 16, Grădinița cu Program Prelungit nr. 2 și la Grădinița „Dumbrava minunată”, din Alba Iulia.

Procesul de lectură este unul extrem de important în formarea copilului, încă de la vârste fragede. Copilul, chiar dacă nu știe să citească, se familiarizează astfel cu povestea citită și învață să asculte. Modalitatea de lectură pe care un actor o face, prin interpretarea personajelor, prin mimică și gesturi potrivite, atrag și mai mult copilul, reușind să-l introducă în atmosfera din poveste.

Dragi educatori și educatoare vă invităm să derulăm împreună un proiect atractiv și educativ, invitându-i pe copii în lumea de poveste a copilăriei.

Mai multe imagini grăitoare în acest sens, precum și informații legate de activitatea teatrului, găsiți pe pagina noastră de Facebook:

https://www.facebook.com/teatruldepapusiprichindelalbaiulia

Cristina Smadea,

Secretar literar

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile