Lecturi în cadență la Colegiul Militar din Alba Iulia sub motto-ul “Citim zi de zi”, de Ziua Națională a Lecturii

Colegiul Național Militar ” Mihai Viteazul” Alba Iulia: “Ziua Națională a Lecturii a fost marcată astăzi de elevii și dascălii Colegiului Național Militar „Mihai Viteazul” printr-o serie de activități desfășurate de catedra de limba română. Scopul acestor activități este de a promovare cartea și de a încuraja lectura și în același timp de a evidenția importanța lecturii în formarea copiilor și tinerilor.

În cadrul activității „𝑉𝑎𝑙𝑜𝑟𝑖 𝑢𝑚𝑎𝑛𝑒 𝑖̂𝑛 𝑟𝑜𝑚𝑎𝑛𝑢𝑙 𝑙𝑢𝑖 𝑀𝑖𝑟𝑐𝑒𝑎 𝐸𝑙𝑖𝑎𝑑𝑒”, elevii clasei a IX-a A, sub coordonarea doamnei profesoare Simona Mureșan, au citit fragmente din romanul Maitreyi și au identificat valori umane pe care le-au reunit apoi în „copacul valorilor”, iar elevii clasei a IX-a D, pornind de la același roman, au reconstituit epoca indică printr-un joc de rol, adaptându-și costumele, acestei perioade.

Elevii clasei a XII-a D, îndrumați de doamna profesoară Cosmina Mircea au prezentat, sub genericul „𝑂𝑚𝑢𝑙 𝑖̂𝑛𝑡𝑟𝑒 𝑙𝑖𝑏𝑒𝑟𝑡𝑎𝑡𝑒 𝑠̦𝑖 𝑐𝑜𝑛𝑠𝑡𝑟𝑎̂𝑛𝑔𝑒𝑟𝑖 – 𝐼𝑜𝑛𝑎, 𝑀𝑎𝑟𝑖𝑛 𝑆𝑜𝑟𝑒𝑠𝑐𝑢”, aspectele care determină individul să își croiască punți spre o conviețuire lipsită de constrângeri într-o societate bazată pe valori.

Provocați de doamna profesoară Teodora Dăncilă, elevii clasei a IX-a F au lecturat fragmente din opere și reviste literare și au făcut prezentări ale cărților din care citesc, în cadrul activității intitulate „𝐿𝑒𝑐𝑡𝑢𝑟𝑖 𝑖̂𝑛 𝑐𝑎𝑑𝑒𝑛𝑡̦𝑎̆”.

Este pentru al doilea an când România sărbătorește la data de 15 februarie, Ziua Națională a Lecturii. Mottoul acestui an este: „Citim zi de zi”. Au transmis reprezentanții instituției de învățământ.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile