“Laptele și cornul” va fi gestionat de Primăria Alba Iulia. “Îndemn producătorii locali să participe la licitații”

Dana Nanu, consilier local PSD Alba Iulia, 9 februarie 2023: “Din anul școlar 2023-2024, programul “Laptele și cornul” la nivelul orașului Alba Iulia va fi gestionat de către Primăria Alba Iulia.

Prin votul dat azi în Ședința de îndată a Consiliului Local Alba Iulia ( 9 voturi pentru și 9 voturi împotriva), respectiv prin faptul că proiectul de “neasumare a responsabilității organizării și derulării la nivel local a procedurilor de atribuire a contractelor pentru achiziția produselor… aferente Programului pentru școli al UE, în perioada 2023-2026” nu a întrunit majoritatea de 11 voturi, aceasta procedură se va face la nivel local, nu județean.

Probabil Alba Iulia este printre primele municipii ce își vor derula acest program la nivel local, nu centralizat ca până acum, la nivelul Consiliului Județean Alba.

Pentru reușita acestui proiect, trebuie implicarea tuturor necondiționată!

Îndemn producătorii locali de pe raza municipiului Alba Iulia și nu numai, ce vor îndeplini condițiile din caietul de sarcini, să participe la licitațiile ce vor urma pentru achiziția acestor produse, respectiv lapte, corn, fructe etc.

Dacă în Consiliul Local al Municipiului Alba Iulia s-a stabilit această variantă de a gestiona local acest program( prin neemiterea unei HCL la PH propus), extinzându-se într-un fel aria de participare la aceste licitații și a producătorilor locali( acum fiind o cantitate de produse mai mică de livrat pentru cei aproximativ 6.350 preșcolari și elevi din Alba Iulia decât la nivelul întregului județ Alba), disponibilitatea și susținerea produselor de calitate pentru copiii noștri trebuie să fie demonstrată și din partea acestor producători locali!

Girul meu a fost pro calitate pentru copiii noștri! Doar împreună putem face lucruri bune pentru Alba Iulia”, a transmis Dana Nanu.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

1 Comment
cele mai vechi
cele mai noi cele mai votate
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile
Claudiu-Traian Simedru
Claudiu-Traian Simedru
14 februarie 2023 10:47

Sper să aibă parte de produse de calitate, căci știm istoria pe partea asta. Dureros ca nu știm numărul exact de copii, încât să ieșim din zona aproximărilor…
E necesar să fim clari și specifici, altfel bâjbâim cu aproximație.