Lansarea volumului de versuri „Cumpăna dintre noi” al poetului albaiulian Silviu Mihăilă

Lansarea volumului de versuri „Cumpăna dintre noi” al poetului albaiulian Silviu Mihăilă

Luni, 29 martie 2021, pe pagina de Facebook a bibliotecii va avea loc lansarea cărții „Cumpăna dintre noi”, un volum semnat de Silviu Mihăilă și realizat la editura Ars Longa din Iași, în anul 2020.

Volumul de versuri este unul trilingv (română-engleză-franceză), cu o prefață semnată de Alexandru Jurcan. Traducerea în limba engleză este realizată de Mariana Nicolae, iar în limba franceză de Sonia Elvireanu. Cartea este ilustrată de Cristina Condrachi și Amini Afshin.

Lansarea începe la ora 17.00 cu prezentarea cărții de către autor și cu intervenții în direct ale prof. univ. dr. emerit Mariana Nicolae din București și ale criticului și istoricului literar Sonia Elvireanu din Alba Iulia.

Evenimentul va continua cu un moment recitativ și cu prezentarea unei expoziții de carte semnată de același autor, cărți pe care cei interesați le pot împrumuta de la Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba. De altfel, prin amabilitatea poetului Silviu Mihăilă, începând din luna aprilie, volumul „Cumpăna dintre noi” va intra și el în colecțiile bibliotecii, putând fi împrumut de cei care iubesc poezia contemporană.

Silviu Mihăilă s-a născut la 16 mai 1986 la Alba Iulia și este lector universitar doctor la Academia de Studii Economice din București, critic și istoric literar, poet și eseist. A debutat editorial cu studiul de critică și istorie literară „Ioana Em. Petrescu, citindu-l pe Eminescu. Note, arhive, documente”. A publicat trei volume de autor, a este prezent în calitate de coautor și/sau coeditor în mai multe volume (dicționare, tratate, volume omagiale). De asemenea a publicat peste 50 de studii de critică şi istorie literară, articole, cronici, recenzii, poezii şi traduceri în volume colective și în cele mai importante reviste culturale din ţară. A semnat prefețe, postfețe și studii introductive în volumele unor importanți autori contemporani și a participat la peste 40 de conferințe, colocvii, simpozioane, mese rotunde, dezbateri de carte și concursuri naționale și internaționale, unde a obținut numeroase premii și distincții, ne anunță reprezentanții Bibliotecii Județene Alba.

Evenimentul este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba, cu sprijinul Filialei Alba-Hunedoara a Uniunii Scriitorilor din România.

4 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile