LANSARE APEL DE FINANTARE PENTRU MEDIUL PRIVAT PRIN PROGRAMUL REGIUNEA CENTRU 2021-2027

Un nou apel de finantare este lansat de Agentia pentru Dezvoltare Regionala Centru, in calitate de Autoritate de Management pentru Programul ”Regiunea Centru” (PR Centru) 2021-2027. Cu un buget de peste 80 milioane euro disponibili, se pot finanta intreprinderile ce depun solicitare de finantare in cadrul Interventiei 1.4.1. – Investitii tehnologice in IMM-uri. Solicitantii din judetele Alba, Brasov, Covasna, Harghita, Mures si Sibiu, vor avea in vederea ca  cererea de finantare sa cuprinda, in mod obligatoriu, o investitie initiala in active corporale (construire, extindere, dotare cu active corporale) la care se pot adauga si activitati de instruire a angajatilor.

 

Aceasta prioritate este una dintre cele care va avea cea mai buna dinamica de implementare si absorbtie. Spun asta pentru ca sustinerea firmelor private este si va ramane o prioritate de finantare pentru noi, iar inca de la inceputurile activitatii noastre stim ca mediul de afaceri este foarte interesat de atragerea fondurilor europene nerambursabile.

In sprijinul acestei afirmatii vin datele statistice. Daca in perioada primilor ani de dupa aderarea la Uniunea Europeana am finantat 233 de companii cu mai mult de 82 milioane euro prin POR 2007-2013 si peste 800 de entitati de drept privat cu mai mult de 320 milioane euro prin POS CCE 2007-2013, in perioada de programare care se incheie acum, am sustinut dezvoltarea a 715 firme mici si mijlocii, cu mai mult de 330 milioane euro. In tot acest timp au fost create in Regiunea Centru peste 10.000 locuri de munca, fiind mentinute in activitate de trei ori mai multe.

Acum, prin Programul ”Regiunea Centru” 2021-2027, avem alocat un buget total cumulat de aproape 300 milioane euro pentru sprijinirea mediului de afaceri, din care acum lansam primul apel de proiecte, in valoare de peste 81 milioane euro. Acesta se adreseaza companiilor care vor sa se dezvolte prin investitii in active corporale si necorporale pentru procese de productie ecologice si utilizarea eficienta a resurselor. In acest domeniu exista deja o foarte mare cerere iar piata si mediul economic din Regiunea Centru asteapta actuala sesiune de depunere de proiecte pentru a creste competitivitatea firmelor din judetele Alba, Brasov, Covasna, Mures si Sibiu”, a declarat domnul Simion Cretu, Director general ADR Centru.

 

Apelul de proiecte este de tip competitiv, cu termen limita de depunere a cererilor de finantare. Cererile de finantare depuse trebuie sa aiba o valoare minima a asistentei financiare nerambursabile solicitate de 250.000 euro, si o valoare maxima a acesteia de 1.500.000 euro. Alocarea financiara corespunzatoare acestui apel este de 81.016.706 euro, din care sprijin FEDR  68.864.200 euro si 12.152.506  euro finantare de la bugetul de stat. Avand in vedere faptul ca in cadrul prezentului apel de proiecte se aplica o schema de ajutor de stat si de minimis, solicitantii de finantare vor avea in vedere intensitatea maxima admisa, conform ratelor de cofinantare aplicabile cheltuielilor eligibile. Pentru mai multe informatii referitoare la activitatile eligibile, Ghidul Solicitantului si alte informatii accesati link-ul: https://www.regiocentru.ro/1-4-1-investitii-tehnologice-in-imm-uri/.

Cererile de finantare pentru toate prioritatile de investitii lansate in cadrul PR Centru se vor depune exclusiv prin aplicatia electronica MySMIS2021/2021+, disponibila aici. Expertii Agentiei pentru Dezvoltare Regionala Centru din cadrul Serviciului Helpdesk va pot oferi gratuit informatii referitoare la Programul Regiunea Centru, precum si indrumare si consiliere pentru pregatirea cererii de finantare. Ne puteti contacta pe adresa de e-mail [email protected] sau puteti transmite direct un mesaj catre Biroul de Informare ADR Centru completand formularul de solicitare de informatii disponibil la adresa: https://www.regiocentru.ro/solicitari-de-informatii/.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile