La Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba – o nouă activitate a cercului literar „SF, Fantasy & Horror Club Alba”

Miercuri 8 noiembrie 2023, începând cu ora 18:00, în organizarea Consiliului Județean Alba și a Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba va avea loc întâlnirea clubului literar „SF, Fantasy & Horror Club Alba”.

Temă fixată pentru activitatea lunii noiembrie este „Civilizația subacvatică” iar întâlnirea se va desfășura virtual pe platforma Discord și le va da prilejul celor prezenți să discute, să scrie, să deseneze și să lectureze pasaje interesante din cărțile citite. În această atmosferă de discuții și creație, bibliotecara Luiza Pop va prezenta câteva volume din colecția Bibliotecii Județene „Lucian Blaga” Alba, cărți ce aparțin acestor genuri literare. Cercul  se va încheia cu stabilirea temei pentru luna următoare.

Proiectul 3.20 SF, Fantasy & Horror Club Alba este organizat de Consiliul Județean Alba și Biblioteca Județeană „Lucian Blaga” Alba și este deschis tuturor cititorilor și creatorilor care vor să-și petreacă timpul alături de alți pasionați ai aceluiași gen literar.

Scriitorul Lucian Dragoș Bogdan s-a născut pe 16 iulie 1975 în Alba Iulia. Încă de mic a fost pasionat de desen şi la şase ani a realizat prima bandă desenată. În 1987 a scris povestirea „Triunghiul Bermudelor”, pe care a trimis-o la concursul de proză SF organizat de „Almanahul copiilor”. La finalul anului 1988 și-a creat o revistă proprie, Galacticus, care conţinea povestiri, benzi desenate şi articole ştiinţifice. Revista a ajuns până la numărul 24. La finalul verii anului 1990 a scris „Experimentul” o povestire care în 1991, împreună cu „Triunghiului Bermudelor” şi încă două povestiri aveau să intre în topurile concursului „Best” din cadrul emisiunii „Start spre extraordinar” a postului de radio România Tineret. În 1991 a publicat „Triunghiul Bermudelor” în nr. 17 al ziarului local „Alba Forum”. Din anul 1992 începe o susținută activitate literară, publicând povestiri și romane atât pe site-uri de profil cât și letric. Începând cu 12 martie 2019, Lucian Dragoș Bogdan coordonează clubul literar „SF, Fantasy & Horror Club Alba ” Al Bibliotecii Județene ,,Lucian Blaga” Alba.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile