Inspectoratul de Poliție Județean Alba a continuat activitățile de verificare a modului în care se respectă prevederile Legii nr. 55 din 2020, privind unele măsuri pentru prevenirea și combaterea efectelor pandemiei de covid-19.

În ultimele 24 de ore au fost verificate 686 de persoane aflate în carantină, 426 aflate în izolare și au fost organizate 13 acțiuni punctuale în cadrul cărora au fost verificate 287 de persoane. Alte 55 de persoane au fost verificate în cadrul altor activități în contextul pandemiei.

Polițiștii au controlat 45 de societăți comerciale/ persoane fizice autorizate, 119 terase, restaurante, fastfood-uri și 61 de mijloace de transport, din care 44 mijloace de transport în comun.

Echipele de control au depistat și sancționat 61 de persoane care nu au respectat măsurile de protecție individuală și 6 care nu au respectat restricțiile de deplasare.

De exemplu, cu ocazia unei acțiuni cu efective suplimentare, organizată la Teiuș, au fost legitimate 35 de persoane, au fost verificate 13 autovehicule și au fost aplicate 22 de sancțiuni contravenționale, din care 7 pentru nerespectarea regulilor de protecție sanitară.

Autoritățile reamintesc faptul că scopul acțiunilor desfășurate nu este aplicarea de sancțiuni, ci acela de a-i determina pe toți cetățenii să conștientizeze necesitatea respectării normelor sanitare pentru prevenirea îmbolnăvirilor cu covid-19: Stimați cetățeni, vă rugăm să fiți responsabili! Suntem de aceeași parte în lupta pentru viața!

0 0 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile