„Îți mulțumesc că mă iubești”: Cântece și poezii pentru mămici și bunici la Centrul “Sfântul Nicolae” din Alba Iulia

Marți, 7 martie 2023, copiii din Centrul Educațional de zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia au pregătit un program de cântece și poezii pentru mămici și bunici. Evenimentul din această zi a marcat legătura de iubire și afecțiune cu mamele noastre, cele mai dragi și speciale persoane, care, prin mângâierea lor magică, vindecă toate rănile.

Activitatea a debutat cu un cuvânt de „Bun-venit” și câteva gânduri adresate mămicilor și bunicilor, cu privire la ziua de 8 martie. Serbarea intitulată „Îți mulțumesc că mă iubești” a cuprins două momente. În prima parte a evenimentului, copiii au recitat versuri dedicate primăverii și mamei. În a doua parte a acestei activități, cei mici i-au încântat pe cei prezenți prin câteva cântece de suflet dedicate mamei.

„Copiii au fost foarte emoționați în legătură cu gândul că trebuie să pregătească un moment special pentru mămici; au primit cu bucurie provocarea și s-au gândit cum să le răsplătească pentru bunătatea și dragostea oferită necondiționat. Astfel, aceștia au făcut acest lucru realizând o broșură-felicitare, au pregătit poezii și cântece și au confecționat buchete de flori”, ne-a transmis Simona Savonea, asistent social în cadrul Centrului Educațional de zi „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia.

Centrul Educaţional „Sfântul Nicolae” din Alba Iulia funcţionează în baza unui parteneriat dintre Primăria municipiului Alba Iulia şi Asociaţia Filantropia Ortodoxă Alba Iulia, oferind ocrotire şi sprijin unui număr de 25 de copii din municipiu aflaţi în risc de abandon şcolar.

Principalul obiectiv al acestui centru este prevenirea abandonului şcolar şi creşterea performanţelor şcolare pentru copiii care se află în situaţii de risc de abandon şi eşec şcolar, care provin din diferite medii sociale, din categorii de grupuri vulnerabile. Astfel, copiii beneficiază de o masă caldă de prânz, primesc rechizite şcolare şi sunt meditaţi gratuit de cadre didactice specializate care îi ajută să-şi îmbunătăţească situaţia şi rezultatele şcolare. De asemenea, beneficiază în centre şi de ateliere de dezvoltare personală, dar şi de activităţi recreative sau de petrecere a timpului liber. Transmite Arhiepiscopia Ortodoxă Română a Alba Iuliei.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile