IPJ Alba: Lecții de educație rutieră pentru elevii din mediul rural

Elevi din Lopadea Nouă, Săliște și Unirea au participat la lecții menite să le sporească siguranța, susținute de polițiștii de la Serviciul Rutier și de cei de la Siguranță Școlară. Activitățile au fost interactive, iar laboratorul de educație rutieră a fost un instrument util în învățarea regulilor.

În perioada 12-14 decembrie 2022, polițiștii Serviciului Rutier și polițiștii Biroului de Siguranță Școlară din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba au desfășurat activități informativ – preventive dedicate elevilor din mediul rural.

Astfel, elevi din clasele primare și gimnaziale, care învață la Școala Gimnazială ”David Prodan” Săliștea și la Școala Gimnazială Lopadea Nouă, au participat la lecția de educație rutieră care a fost realizată cu ajutorul mijloacelor din dotarea laboratorului de educație rutieră.

Polițiștii le-au reamintit copiilor regulile de deplasare pe drumurile publice în calitate de pietoni și importanța respectării normelor rutiere, cu atât mai mult cu cât se apropie o nouă vacanță, iar deplasările pe drumurile publice vor fi mai frecvente.

Azi, 14 decembrie, elevii de gimnaziu care studiază la Școala Gimnazială ”Avram Iancu” din comuna Unirea, au fost provocați la dezbateri care au vizat prevenirea violenței în unitățile de învățământ și în mediul intrafamilial, prevenirea

victimizării din infracțiuni informatice, a traficului și consumului de droguri precum și modalitățile de prevenire a victimizării prin bulliyng.

O altă temă de interes a fost cea privind folosirea articolelor cu conținut pirotehnic, care, în această perioadă, reprezintă o tentație și care pot provoca accidente cu urmări grave.

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile