IPJ Alba: 313 testări cu aparatul etilotest și 11 cu aparatul drogtest, în 8 ore

La data de 9 martie 2023, între orele 18.00 – 02.00, polițiștii rutieri din cadrul Inspectoratului de Poliție Județean Alba, împreună cu reprezentanți din cadrul Agenției Naționale Antidrog, au acționat, pe principalele drumuri din județ, pentru reducerea riscului rutier, prin depistarea conducătorilor auto conduc autoturisme sub influența băuturilor alcoolice sau a substanțelor psihoactive.

Activitățile au avut și un scop informativ-preventiv, astfel că, specialiștii Centrului de Prevenire, Evaluare și Consiliere Antidrog Alba au aplicat un chestionar în vederea realizării unui studiu privind consumul de substanțe psihoactive în rândul conducătorilor auto din România.

Datele furnizate în cadrul studiului sunt anonime și confidențiale, fiind colectate doar în scop statistic, iar rezultatele vor sta la baza elaborării proiectelor de prevenire în domeniu.

În urma activităților desfășurate au fost efectuate 313 testări cu aparatul etilotest și 11 cu aparatul drogtest.

În cadrul acțiunii au fost constatate și sancționate 111 abateri de natură contravențională de la normele legale privind circulația pe drumurile publice, din care două au fost aplicate pentru conducere sub influența alcoolului.

Totodată, au fost constatate două infracțiuni de conducere sub influența alcoolului și au fost reținute 6 permise de conducere. La acțiune au luat parte și polițiștii de ordine publică. Transmite IPJ Alba.

 

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile