Cine-ar fi zis că după atâta pandemie și restricții, în loc să ne relaxăm și noi, să ne vedem de vară, de ștrand, de excursii și alte cele, o să avem circ politic de parcă tot județul a devenit un fel de piață Matache Măcelarul, în care jupânii politichiei se iau la trântă pentru funcții?

Privind la ce se întâmplă prin părțile astea, analistul Marean Vanghelie s-ar poticni în loc și-ar spune, cu năduf, că ăștia nu mai știu nici care să fure primul.

Tot circul ăsta ar putea fi o chestie foarte amuzantă, la care am putea să ne hăhăim până ne pică plombele, dacă n-am fi tot noi, fraierii cu drept de vot, cei care vom fi decontat toată tărășenia.

Pesediștii din Alba, care visează ca sudul și Moldova să-i ducă iar la guvernare și să mai prindă și ei niște deconcentrate, nu-s în stare nici să împartă nimicul și se ceartă precum ăia doi milițieni, care voiau fiecare să stea la geam.

USR-ul e beat muci de putere, iar niște băieți care altfel n-ar aduna voturi nici cât să facă o echipă de șeptic, l-au aruncat sub tren pe singurul lor vehicul electoral, încă primarul Pleșa.

Surpriza cea mare vine însă dinspre PNL. Timp de peste două decenii, băieții ăștia, PD-ul lui Hava și Dumitrel adică, au arătat că-s cea mai disciplinată și eficientă organizație de partid. N-a contat cine guvernează și cum. N-au contat crizele, economice sau politice. N-a contat nimic. Ce doi mustăcioși, flancați de o armată de soldăței disciplinați, au reușit să rămână mereu cu dinții înfipți în buletinele de vot și bugete. Nici măcar DNA-ul n-a venit pe aici, cât ăștia doi valsau banul public, decât în vizite scurte, de curtoazie. Așa, ca să dea bună ziua și apoi să plece.

Nimic nu ține însă o veșnicie. Vechiul schelet al PD nu mai rezistă și stă să se prăbușească sub visele și nevoia de preamărire ale unora precum Florinache Roman. Odată cu Primăria Alba Iulia, pare că PNL-ul și-a pierdut și direcția. În ciuda unui calm aparent, lucrurile nu-s deloc liniștite. Ba chiar sunt mai grave decât se tem chiar și unii sceptici din partid. Simplul fapt că marele tartor Hava și-a întrerupt liniștea și a revenit aici, printre pământeni, arată cât e de gravă situațiunea. Își închipuie cineva că un om care-și ia vacanță pentru că e sătul de concediu, lasă totul în mijloc de vară și vine prin Alba Iulia pentru că ce, i-a fost dor să vadă Alba Iulia Music & Film Festival? Să fim serioși. Dacă s-a întors tătuca printre muritori e clar că treaba-i nasoală. Un rechin bătrân ca Hava simte unu-doi miros de sânge în apa asta a neputinței, în care se scaldă administrația locală. Și, în timp ce Roman și „noul val” se agită cu meciul de la București, pentru șefia PNL, tartorele Hava, prin ultimele ieșiri publice, pare că s-a poziționat deja, luând Primăria în vizor și țintă. Pe undeva, e chiar haios că cei din PNL, furați de agitația internă și mirajul posturilor din București, nu văd plonjonul în gol al lui Pleșa și-s absolut incapabili să capitalizeze pe seama lui.

Niciodată n-a mai fost în PNL Alba așa o situație, în care interesul pentru administrațiile locale să cadă în subsidiarul unui meci pentru șefia centrală a partidului. Iar dacă a ajuns Hava să spargă borcanul cu naftalină și să vină acasă, în rol de critic și alternativă la Gabi Pleșa, e clar că situațiunea nu-i tocmai roz. Și că busola vechiului PD, aia care le-a arătat mai mereu direcția spre victoriile electorale, s-a cam stricat.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest
0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile