Intervenție a prefectului Nicolae Albu pentru remedierea stării necorespunzătoare a drumurilor din Munții Apuseni

Urmare a vizitelor în teren efectuate recent de prefectul Nicolae Albu și a sesizărilor cetățenilor din Munții Apuseni, care au semnalat starea necorespunzătoare a drumurilor din zonă, prefectul a dispus o întâlnire de urgență cu directorul SDN Alba, domnul Liviu Hondola pentru a întreprinde măsuri în vederea efectuării lucrărilor de remediere care se impun și a fluidizării circulației.

Analiza a vizat în mod special sectoarele de drumuri naționale DN74, DN74 A și DN75 între Alba Iulia și Arieșeni limita cu județul Bihor.

Ultimele lucrări de reparații curente cu mixtură asfaltică tip BA 16 au fost realizate de firma executantă, în baza contractului de prestări servicii în perioada iunie-iulie 2023, iar în perioada 2018-2021 au fost executate lucrări de întreținere periodică constând în așternerea de covoare asfaltice pe unele sectoare de drumuri.

În perioada de garanție a lucrărilor de covoare asfaltice au fost efectuate inspecții periodice de către angajații SDN Alba iar constructorii au fost notificați să remedieze degradările apărute. Ultimele lucrări de remediere a degradărilor sub forma de gropi la lucrările de covoare asfaltice au fost executate în vara anului 2022 pe DN74, km – 38-48 și pe DN75 km 65-80 și în primăvara anului 2023 pe DN 74, km 58-71-400.

”În urma informațiilor furnizate de către directorul SDN Alba, dl Liviu Hondola, precizez faptul că în momentul de față pentru toate lucrările de covoare asfaltice executate pe DN74A, DN74 și DN745, în perioada 2018-2020, au fost încheiate Procese Verbale între Beneficiar și Executant pentru remedierea în termen de 90 zile a degradărilor apărute în perioada de garanție, respectiv până la data de 11.03.2024”, declară prefectul Nicolae Albu.

Pentru remedierea provizorie a degradărilor sub formă de gropi în sezonul rece 2023-2024, SDN ALBA a utilizat o cantitate de 26 tone mixtură stocabilă iar firma executantă efectuează reparații constând în stropiri succesive pe DN 75, km 65-85.
Pentru circulația în bune condiții pe drumul național între Alba Iulia și Arieșeni (limită județul Bihor) SDN Alba urmează să execute cu firme terțe lucrări de reparații cu mixtură tip BA 16 și refacerea zonelor locale afectate de tasări locale pe sectoarele care nu sunt în perioada de garanție de bună execuție.

Precizăm, în cursul zilei de azi se efectuează reparații covor asfaltic pe DN 75 Mihăilești, km 74 – 75.

Instituția Prefectului – Județul Alba

0 0 Voturi
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile