Inter-Art în Togo

Artistul aiudean Stefan Balog este singurul reprezentant al României la Programul Internaţional de Rezidență pentru Artiști KARP AiR 2023, care se va desfășura în perioada 6-19 noiembrie 2023 la Atakpamé, Togo.

Prestigiosul eveniment, aflat la cea de-a 7-a ediție, este organizat de Asociația KARP, în cooperare cu Ministerul Culturii din Togo şi autorităţile locale din Atakpamé. Vor participa 24 de artişti internaţionali din diferite domenii de activitate: artişti plastici, muzicieni, actori şi scriitori.

Cu această ocazie Fundaţia Inter Art din Aiud va avea momentul său special, prin organizarea unei expoziţii interncontinentale sub genericul UNITI PRIN ARTĂ. Este al doilea concept de expoziţie itinerantă ce propune să prezinte o nouă serie de lucrări din vasta colecţie de artă pe care o deţine fundaţia aiudeană.

Expoziţia, special concepută pentru evenimentul din Togo, va fi organizată în parteneriat cu Asociatia Karp şi ceilalţi organizatori locali şi va fi vernisată în data de 7 noiembrie 2023 la Primăria din Atakpamé, Togo. Vor fi expuşi 70 de artişti reprezentând 70 de ţări de pe 6 continente. Curator: Stefan Balog, preşedintele  Fundaţiei Inter-Art

Coordonator de proiect: Samuel Olou, fondatorul şi directorul artistic al asociaţiei KARP.

„Fundația Inter-Art propune acest proiect itinerant, UNITI PRIN ARTĂ, ca o altă mare realizare în care interculturalitatea va pune accent pe mesajul propus. Cred cu adevărat că prin artă putem găsi pacea și toleranța, putem construi punți între oameni și culturi și putem trăi un trai mai bun împreună.” -a declarat Stefan Balog.

5 1 Vot
Article Rating
Aboneaza-te
Notificare
guest

0 Comments
Raspunsuri in text
Vezi toate comentariile